Polis Sias4t Dakw4an Zarina Anjoulie, Rupanya Nak Sam4n Sebab Anggota Polis Seb4r Gambar Dalam Bilik Tahanan?

Sebelum ini menerusi Instagram peribadinya, Zarina Anjoulie telah memberitahu pengikutnya bahawa dia telah membuat laporan polis terhadap seorang anggota polis wanita.

Bagaimanapun, Zarina yang lebih dikenali sebagai Anju itu enggan mend4dahkan identiti anggota polis tersebut mahupun punca dia membuat lap0ran.

Semalam, Ketua Polis Daerah Nilai, Superintenden Mohd. Fazley Ab. Rahman mengatakan pihaknya telah menerima lap0ran yang dibuat oleh Anju semalam jam 12.05 tengah hari.

Menurut Utusan, laporan yang dibuat oleh Anju itu berhubung dakwa4n gambarnya tersebar di media sosial. Dikatakan gambar tersebut menunjukkan dia sedang berada dalam bilik Bahagian Siasatan Jen4yah Nark0tik, Ibu Pejabat Polis Daerah Nilai.

Kertas siasatan telah dibuka dan siasatan dijalankan di bawah Seksyen 509 Kanun Keseks4an kerana meng4ibkan kehormatan seseorang dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 kerana penggunaan tidak wajar kemudahan rangkaian atau perkhidmatan rangkaian.

“Selain itu, siasatan selari oleh pihak Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard, Ibu pejabat Polis Kontinjen (IPK) Negeri Sembilan turut diadakan.”

Mohd. Fazley turut mengatakan yang pihaknya memandang serius lap0ran yang dibuat oleh Anju itu.

Tindakan tegas tanpa kompr0mi akan diambil jika siasatan mendapati wujud sebarang bentuk perlangg4ran undang-undang dan prosedur siasatan.

“Polis menasihati orang ramai agar tidak mensensasikan fakta isu ini dan memberikan ruang kpeada polis menjalankan satu penyiasatan yang telus dan adil.”

Sebelum ini, media telah melaporkan tentang penahan4n seorang selebriti wanita yang disy4ki terlibat dalam penyalahgun4an d4d.ah di Nilai, walaupun identiti selebriti itu tak dided4hkan, ramai netizen membuat andaian bahawa individu tersebut adalah Zarina Anjoulie.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber: Lobak Merah

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Polis Sias4t Dakw4an Zarina Anjoulie, Rupanya Nak Sam4n Sebab Anggota Polis Seb4r Gambar Dalam Bilik Tahanan?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*