Sampai ada yang tergolek pekerja kilang cuba larikan diri dan ada warganet dkwa sebab kena serbu polis. Sekali polis tampil dedah perkara yang sebenar.

Video tular mendkwa sekumpulan pekerja sebuah kilang di Seksyen 22 yang melarikan diri daripada serbuan tidak benar sebaliknya situasi berkenaan berlaku disebabkan pekerja terbabit panik akibat bunyi siren yang berpanjangan di kilang tersebut pada Selasa.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya mengesahkan kejadian dipercayai berlaku antara jam 4.30 hingga 5 petang itu bukan kerana operasi atau serbuan pihak penguatkuasa.

“Siasatan awal dijalankan mendapati berlaku kegagalan fungsi ‘alarm’ kebakaran, dan difahamkan pihak syarikat dalam proses pemeriksaan sistem pendawaian, bunyi ‘alarm’ menyebabkan ramai pekerja jadi panik dan lari keluar takut ada kebakaran. Kilang ini difahamkan baru sahaja diambil alih oleh sebuah syarikat, memandangkan syarikat ini masih baru iaitu lebih kurang sebulan ramai pekerja dan pengurusan belum di dedahkan dengan ilmu latihan kebakaran seperti tempat berhimpun dan ‘evacuatian plan’,” katanya menerusi kenyataan pada Selasa.

Pada Selasa, tular di media sosial video memaparkan sekumpulan pekerja kilang memanjat pagar sebuah kilang. Rata-rata warganet mendkwa situasi tersebut berlaku disebabkan adanya serbuan pihak berkuasa di kilang terbabit.

VIDEO:

KOMEN WARGANET:

“Ye2 je sebab siren.. Xkan la xde masing2 xtahu prosedur kebakaran mcmana terus lari keluar pagar lintas Jalan xtoleh kiri kanan” Karut sungguh la..malas nak komen banyak..korang tengok jela permainan kilang² besar ni..” Ahhaha….biar betul alarm kebakaran…jauh lari smpai balik umah walau xde api n asap….hmmm”

Sumber : Sinar Harian

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Mediabawang

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Sampai ada yang tergolek pekerja kilang cuba larikan diri dan ada warganet dkwa sebab kena serbu polis. Sekali polis tampil dedah perkara yang sebenar."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*