VIDEO “Puluhan Ikan Puyu Naik Ke Darat Di Luar Sebuah Surau” Cetus Tanda Tanya Penduduk

KUALA SELANGOR – Sejak petang tadi, tular video memaparkan puluhan ikan puyu didapati naik ke darat di luar sebuah surau di Sawah Sempadan, Tanjong Karang, hari ini.

Insiden itu tular menerusi video berdurasi satu minit 26 saat dengan perakam melahirkan rasa pelik terhadap kejadian tersebut, lapor Kosmo.

Keajaiban berlaku ketika hujan itu seterusnya menimbulkan pelbagai spekulasi dengan menyatakan akan berlakunya b.anjir besar

“Allahu Akbar, banyaknya (ikan puyu). Ajaib, Ajaib, Ajaib. Kejaiban surau Sulaiman. Hari ini, 18 Ogos 2021 banyaknya ikan puyu naik,” kata perakam tersebut.

Sementara itu, rata-rata netizen yang menyaksikan video tersebut teruja dengan insiden tersebut dengan mengaitkan dengan perubahan musim.

“Ikan akan naik ketika hujan secara mendadak terus dan kejadian ini akan berlaku apabila sesuatu kawasan itu telah mengalami musim kemarau.

“Dengan kata lain sekarang sudah masuk musim hujan yang sering berbeza dgn bulan lepas agak kemarau,” kata pengguna Pekebun Kecil.

“Allah kalau hendak beri kita rezeki boleh datang dari bermacam-macam cara. Bersyukurlah. Tidak mustahil bagiNYA,” ujar pengguna Zulkafli bin Ibrahim.

Manakala pengguna Facebook menggunakan akaun nama Johan Shafiee pula berkata, kejadian ikan puyu naik ke darat merupakan fenomena biasa apabila hujan lebat.

“Hujan lebat menyebabkan berlakunya perubahan parameter air yang mungkin menjadi lebih asid”.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Cari

Apa komen anda?

Be the first to comment on "VIDEO “Puluhan Ikan Puyu Naik Ke Darat Di Luar Sebuah Surau” Cetus Tanda Tanya Penduduk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*