“Luna Sayang Anak Mama..” -Baru Sebulan Dijaga Pengasuh, Anak 4 Bulan Mningg4I Dunia.

SEREMBAN: Bay1 perempuan berusia empat bulan, Luna Aralyn Amar Ridhwan baru sebulan dihantar ke rumah pengasuhnya sebeIum ditemui Iemah dan disahkan mninggaI dunia di Hspital Tuanku Ja’afar (HTJ) di sini petang semalam.

Ibu bay1 berkenaan, Lilis Handayani Sukran, 24, berkata, dia sedlh dengan pemerg1an anak tunggaInya yang baru diIahirkan akhlr Julai lalu.

“Masa itu, saya berada di tempat kerja, dapat panggilan dari pengasuh yang memaklumkan muka anak sudah b1ru dan dia suruh segera datang ke rumahnya.

“Bayl ini merupakan satu-satunya anak saya dan baru sebulan dihantar ke rumah pengasuh,” katanya ketika ditemui pemberita di Jabatan Peru batan F0rensik, HTJ di sini hari ini.

Sementara itu, bapa saudara bayl tersebut, Nashrullah Mohd. Non, 32, berkata, buat masa ini, punca kemat1an masih belum dikenal pasti dan keputusan hasil be dah si asat hanya akan diper0leh dalam masa terdekat.

“Jnazah bayl akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Felda Lui Muda, Jempol selepas solat Zuhur hari ini,” katanya.

SebeIum itu, Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Nanda Maarof berkata, dalam kejadian pada jam 4.40 petang semalam, ibu mngsa yang berada di tempat kerja menerima panggilan telefon daripada pengasuh yang memintanya datang segera ke kediamannya di Taman Tuanku Jaafar, Senawang di sini kerana bayl itu dalam keadaan sangat Iemah dan wajahnya pu cat.

Beliau berkata, sebaik tiba, ibunya mendapati keadaan kuIit wajah anaknya, Luna Aralyn, empat bulan, telah pu cat dan tlada tlndak baIas apabila dia cuba menge.jutkannya.

Bayl itu kemudiannya dihantar ke HTJ di sini untuk mendapatkan rwatan dan disahkan mninggaI dunia 30 minit kemudian.

Salam tkziah. Moga ibu dan keluargannya k.uat dan tabah. Bermain2lah di taman syurga wildan syurga. Al fatihah

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : UTUSAN ONLINE via dbongkar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Luna Sayang Anak Mama..” -Baru Sebulan Dijaga Pengasuh, Anak 4 Bulan Mningg4I Dunia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*