Kec0hKes Rmahtangga Pgawal Prubatan, Ini Tindakan Pengarah Jabatan Kesihatan Johor

JOHOR BAHRU: Insiden membabitkan isu rumahtangga penjawat awam sebuah klinik kesihatan di negeri ini yang tular sejak kelmarin melanggar etika dan integriti kakitangan kerajaan.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ), Datuk Dr Aman Rabu, berkata pihaknya mengambil maklum berhubung isu yang tular di media sosial berkaitan rumahtangga kakitangan klinik kesihatan terbabit.

“Perkara itu dianggap sebagai satu yang serius kerana ia melanggar Etika dan Integriti Penjawat Awam mengikut Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan dan Tatatertib) 1993.

“Sehubungan itu, JKNJ sedang menjalankan siasatan untuk tindakan lanjut. Kita juga memandang berat tindakan yang diambil oleh pihak pengadu dalam menyebarkan isu berkenaan di media sosial,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sejak kelmarin, isu membabitkan seorang pegawai perubatan di sebuah klinik kesihatan sebuah daerah di negeri ini tular di media sosial.

Ia susulan isterinya yang juga pegawai kesihatan mendedahkan kelakuan curang suaminya itu secara terbuka di media sosial.

Menerusi video yang tular itu, isteri kepada pegawai kesihatan berkenaan berjaya membongkar hubungan sulit suaminya dengan seorang wanita lain, sebelum dia mendakwa diceraikan di hadapan wanita yang menjalinkan hubungan sulit dengan suaminya.

Pengarah Jabatan Kesihatan Negeri Johor (JKNJ), Datuk Dr Aman Rabu

Dr Hanafi Viral Terkini Di Sosial media

Saat ini memang tengah banyak sekali warga net yang mencari tahu informasi mengenai Dr hanafi yang tengah viral ini.

Bahkan, kini penelusuran gogle sudah mencapai ribuan orang terkait Dr hanafi ini. sehingga disini admin juga ingin membagikan pada kalian apa yang terkait tentang

Setelah admin telusuri dari berbagai sumber di internet. seorang dokter yang benama Hanafi ini memiliki masalah dengan mentan istrinya yang bernama Najihah Otman.berita yang lagi trending ini.

Di ketahui Dr Hanafi adalah mantan suami dari Najiha othman, Sebelum mereka bercerai, dia memergoki suaminya yang berselingkuh dengan perempuan lain yang pertama di ketahui lewat pesan WhatsApp suaminya.

Informasi tersebut di unggah di halaman Facebook milik Najiha Otman itu sendiri dan dia mencurahkan isi hatinya. Mulai rasa penasaran dirinya karena suaminya tidak mau bertemu dan akhirnya dia melihat beberapa pesan suaminya pada aplikasi chat dengan wanita lain.

Menurut dirinya, dia mencurigai dengan prilaku suaminya sebelum tiga hari kejadian 5 November saat suaminya tersebut memberikan ulasan untuk tak bertemu dengan dirinya.

Dia menulis lewat akun pribadinya ” sepengetahuan semua orang, saya diceraikan oleh mantan suami saya di tanggal 5 Desember 2021 sebab orang ketiga.”

Itulah kenapa banyak warga net yang heboh memperbincangkan Dr Hanafi Viral ini di sosial media. Yang namanya berita di sosial media tentunya cepat sekali menyebar luas.

Stail rambut sikat tepi tak salah

PETALING JAYA – Gara-gara kisah kecurangan seorang suami ‘skema’ baru-baru ini, fesyen rambut sikat tepi bagi golongan lelaki menjadi hangat di laman sosial sejak semalam.

‘Stail’ rambut sikat tepi pada asalnya menjadi pilihan ramai kaum lelaki kerana dilihat kemas dan turut menampakkan individu itu lebih kacak.

Sebelum ini, gaya rambut sikat tepi tidak mempunyai masalah, namun setelah beberapa isu timbul, stail pilihan ramai lelaki jujur ini teruk dikutuk.

Betul kata seorang pelakon sebelum ini, “jangan buat rambut sikat tepi, nanti mudah kena tipu”.

Namun kebelakangan ini, gaya tersebut dikutuk kerana ramai yang mengenakan fesyen itu dituduh curang dan tidak setia.

Tidak tahu di mana silapnya dan mungkin secara kebetulan, ramai lelaki yang menggayakan fesyen rambut terbabit sememangnya curang.

Rata-rata orang ramai di beberapa media sosial seperti meng’iya’kan perkara tersebut antaranya pengguna Facebook yang dikenali sebagai Issey GM.

“Ramai dah aku tengok ‘stail nerd’ ni mesti curang, sebelum ini pun banyak dah selebriti rambut sikat tepi ni curang.

“Aku tengok muka tak boleh pergi mana pun, tapi golongan nerd ni memang ramai kelaku macam ni, so baik botakkan je kepala tu,” ujarnya.

“Kalau kita tengok situasi sekarang, lelaki yang dulunya nakal, kaki pukul budak motor semua kalau dah tua mereka tak ada lah nak curang dengan pasangan mereka.

“Tapi kalau kita perhati lelaki skema sebelum ini, ulat buku, pijak semut tak mati, kalau dekat belakang punya lah syaitan perangai mereka,” kata Fazli Saari_92

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kec0hKes Rmahtangga Pgawal Prubatan, Ini Tindakan Pengarah Jabatan Kesihatan Johor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*