Chef Wan kongsi foto bersama kanak-kanak hidap k4nser, namun di salah ertikan

TUKANG masak terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan berang dengan tindakan seorang wanita yang mendakwa kononnya dia tidak sensitif terhadap nasib kanak-kanak yang mengalami masalah kesihatan.

Menurut Chef Wan, niatnya berkongsi gambar bersama kanak-kanak itu adalah untuk berkongsi kegembiraan dengan pengikut laman sosialnya.

“Seorang follower ada menghantar DM malam tadi, bebel kononnya saya tak patut post gambar anak-anak yang sakit di Instagram kononnya tak sensitif dengan nasib mereka.

“Manusia ini ada segelintirnya jika nak cari kesilapan orang lain dan tidak berlapang dada akan ingat yang bukan-bukan. Kenapa dia tak nampak apa yang kami lakukan sebenarnya adalah suatu kebaikan yang ikhlas dan mampu membuatkan mereka semua tersenyum.

“Sesibuk mana pun, kami mampu untuk mengumpul sumbangan, beli barang permainan, luangkan masa bermesra dengan anak-anak, ibu bapa dan doktor, walaupun terpaksa skipped lunch,” tulisnya.

Chef selebriti terkenal itu meluahkan rasa kecewa menerusi sebuah posting yang dimuat naik ke laman Instagram miliknya pada Khamis.

Selain itu, Chef Wan turut menafikan tuduhan dia melakukan perkara itu semata-mata untuk meraih populariti.

Menurutnya, dia berbuat demikian untuk memberi kesedaran kepada orang ramai terhadap golongan yang kurang bernasib baik.

“Tak ada langsung niat di hati nak gunakan anak-anak itu untuk buat diri nampak baik atau glamor malah mereka semua teruja bila saya beritahu yang saya akan post gambar-gambar yang saya ambil sebagai perkongsian rasa sedih dan sunyi mereka di hospital.

“Jika kita tak mampu melakukan ini semua pun janganlah pandang serong pada kami. Kemunculan kami sebagai selebriti ke hospital adalah untuk menceriakan pesakit-pesakit semua.

“Kami nak mereka tahu yang lebih ramai orang di luar sana yang prihatin terhadap penderitaan dialami mereka. Pleaselah saya tak gila pun dengan publisiti murahan untuk jadi famous! Hanya Allah yang tahu isi hati saya,” ujarnya.

Terdahulu, Chef Wan memuat naik beberapa keping gambar kanak-kanak ketika berkunjung ke wad kanak-kanak sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur pada Rabu.

Posting yang memaparkan keadaan kanak-kanak yang menghidap pelbagai penyakit termasuk kanser dan lukimia di wad itu mengundang rasa kurang senang netizen yang dianggap sebagai tidak sensitif.

Sumber Mstar

Apa komen anda?