“C0vid-19 Ni Buta Dik. Dia Tak Kenal Mana Turkish Airlines, Mana Air Asia.” Netizen

Umum sedia tahu bahawa pelakon wanita, Puteri Aishah dan beberapa kru produksi tempatan telah dijangkiti Covid-19 selepas pulang daripada luar negara.

Namun begitu, tidak lama selepas perkhabaran tersebut, netizen mulai bersuara apabila satu muat naik Instagram pelakon itu yang memaklumkan menaiki pesawat daripada syarikat Turki bagi mengelakkan terkena Covid-19 semasa menuju ke luar negara.

Yakin pesawat luar lebih bersih

Menurutnya, keputusan yang dilakukan adalah disebabkan lebih mempercayai tahap kebersihan pesawat luar. Jadi, dia merasakan pilihannya tepat kerana masing-masing sedang berjaga-jaga dengan pendemik tersebut.

Dah pesan jangan ke luar negara kan…

Walau bagaimanapun, malang itu  tidak berbau. Sejurus sahaja sampai ke Malaysia setelah selesai menjalani pengambaran di Scotland, Puteri Aishah telah menjalani ujian saringan dan keputusannya adalah positif.

Perkara tersebut telah menjadi bahan bualan netizen di media sosial berikutan kenyataan Puteri Aishah berkaitan kebersihan pesawat luar yang diagung-agungkan sebelum ini.

Kenapalah tak fikir dulu sebelum post

Rata-rata netizen mempersoalkan bagaimana pelakon tersebut boleh berfikiran seperti itu sedangkan sedia maklum bahawa Cov1d-19 sedang menul4r dan tidak memilih tempat mahupun keadaan jika ia ingin menul4r

Turkish airlines sponsor diorang kot suruh promote

Mungkin sis dah salah buat pilihan

Doa jela yang dia lekas baik

Kenyataan dia tetap kena terima

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! 

Sumber: Transformasi.host
 
Apa komen anda?