Padah muat naik video anak 10 tahun memandu di TikTok, apa yg berlaku buat pasangan ini menyesal

Pontian: Menyedari video anak lelakinya berusia 10 tahun memandu kereta tular dan disiasat polis, pasangan suami isteri menyerah diri ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Pontian, di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Pontian Superintendan Mohammad Shofee Tayib berkata, pasangan suami isteri itu bersama tiga anaknya tampil ke IPD Pontian, 10 pagi hari ini, untuk membantu siasatan.

Katanya, siasatan dijalankan berdasarkan video tular di Facebook kelmarin yang memaparkan kanak-kanak lelaki memandu kereta Perodua Kancil dengan dua kanak-kanak lain duduk di bahagian hadapan kenderaan itu.

“Kejadian itu berlaku 7 pagi Selasa lalu (kelmarin) di pekan Nanas di sini, ketika mereka bersiap ke sekolah.

“Ibu kepada tiga kanak-kanak berkenaan mengakui Tiktok@shimahali 1 yang memaparkan video itu adalah akaun miliknya,” katanya dalam kenyataannya, hari ini.

Beliau berkata, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

“Ibu bapa atau penjaga yang membenarkan kanak-kanak di bawah umur memandu kenderaan boleh didakwa mengikut Seksyen 33 Akta Kanak-Kanak 2001.

“Selain itu, pemilik kenderaan berkenaan boleh disaman mengikut Seksyen 39 (5) APJ 1987, ” katanya.

kredit: hmetro

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook TrexMedia

Sumber : hmetro

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Padah muat naik video anak 10 tahun memandu di TikTok, apa yg berlaku buat pasangan ini menyesal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*