[VIDEO] “Alhamdulillah terima kasih dato” – Aliff Syukri pula tampil untuk tolong Puteri Balqis, walaupun artis lain sibuk salahkan ‘keluarga’

Beberapa hari ini tuIar tentang keadaan pelakon ciIik Puteri Balqis atau pun Aqish. Kisah kehidupannya yang berubah serta merta hingga terp4ksa mencari rezeki di jalanan dan kadang-kadang mengik4t perut jika jualannya tiada hasil.

Rentetan isu pelbagai pertanyaan persoalan yang timbul. Pelakon dan pelawak Nabila Huda turut menyuarakan rasa bertanya tentang dimana keluarga Aqish sehinggakan Aqish terpaksa berjalan bekerja walaupun sedang s4kit. Tetapi bagaimanapun, Aqish menjawab segala persoalan dengan rasa kesaI kerana ramai yang mula menyaIahkan ibunya.

Menurut Aqish, ibunya adalah orang yang paling banyak berk0rban sejak kesihatannya mula meros0t. Ditambah dengan ujian percer4ian, ibunya juga turut j4tuh s4kit dan sering pengs4n. Pelbagai kerja telah dilakukan oleh ibu Aqish demi untuk menyara dan memberi keperluan ubat-ubatan untuk Aqish.

Terima kasih buat Ibu Puteri..sahabat2 ibu puteri..doctor Puteri..peminat2 Puteri..Puteri mungkin tidak mempunyai pengikut yg ramai utk mengiyakan..utk bersorak utk puteri..cukuplah Tuhan kami sebagai peIindung kami…

Diuji dgn kes4kitan..kita cari penawar..

Diuji dgn kesusahan..kita usaha..

Diuji dgn pengkhi4natan..kita berhati-hati..

Diuji dgn kehiIangan..kita hargai masa..

“You never know how people could be so heartIess…until u’ve become a homeIess..”

-salam dari Puteri-

“Ujian untuk ibu Puteri ialah kesusahan, Ujian untuk Auntie dan rakan-rakan ialah kemewahan.”

“Syukur tidak diberi rezeki dalam lakonan..tapi dalam penulisan, lebih indah sebenarnya, Terhindar dari berjumpa dengan ramai manusia.”

“Semoga diizinkan kemenangan kami mungkin tidak di bumi, tetapi kemenangan kami adalah selepas kem4tian kami.”

Dari kisah Aqish, Usahawan seIebriti Dato’ Aliff Syukri terpanggil untuk berjumpa terus dengan Aqish. Melalui siaran yang dibuat oleh beliau, Aqish telah dijemput ke rumahnya dan dalam masa yang sama beliau akan membantu serba sedikit untuk mengurangkan beb4n yang dit4nggung oleh Aqish dan ibunya.

Rata-rata pengikut berasa senang dengan apa yang dilakukan Dato’. Ini bukan saat untuk menyaIahkan atau menuding jari ke pihak lain. Aqish perlukan bantuan dan sokongan dari semua orang bukan sahaja dari sudut wang ringgit tapi apa yang lebih penting adalah kata-kata semangat dan doa.

Biarlah sering menjadi kutvkan masyarakat, tetapi netizen sendiri boleh melihat dan menilai keikhlasan beliau. Tahniah Dato’ semoga menjadi pengajaran dan ikutan kepada orang lain. Kami doakan segala urusan Aqish dan Dato’ sentiasa dipermudahkan dan dilancarkan olehNya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : IG Puteri Balqis dan Dato’ Aliff Syukri via Media Cite Heboh

Apa komen anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] “Alhamdulillah terima kasih dato” – Aliff Syukri pula tampil untuk tolong Puteri Balqis, walaupun artis lain sibuk salahkan ‘keluarga’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*