Man Raja Lawak nak agih RM50,000 kepada yang memerlukan

PELAWAK, Man Raja Lawak menyumbang sebahagian wang kemenangan program Maharaja Lawak 2019 (MLM 2019) sebanyak RM50,000 kepada individu kurang berkemampuan.

Man atau nama sebenarnya Abd Rahman Kasim mengalu-alukan mereka yang memerlukan dapat menghantar mesej peribadi (DM) di Instagram.

“Situasi sekarang amat terkesan kepada semua rakyat Malaysia termasuk saya dari segi emosi dan kewangan. Jadi, sebagai rakyat dengan rendah hati terpanggil untuk berkongsi hadiah wang hasil juara MLM 2019 tempoh hari bagi meringankan beban anda untuk meneruskan kehidupan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smoga di berkati

A post shared by Man Raja Lawak (@manrajalawak) on

“Sesiapa yang benar-benar memerlukan bantuan saja yang akan saya layan. Sila DM dan berikan maklumat kenapa saya harus membantu anda sehingga bajet RM50,000 habis digunakan sepenuhnya,” katanya.

Bagi berlaku adil dan telus, Man berkata, dia terlebih dahulu meneliti setiap permohonan.

“Sekiranya tiada respons bermakna permohonan anda gagal. Semoga bantuan kecil ini dapat dimanfaatkan sebaiknya. Hanya doakan saya murah rezeki dan sihat tubuh badan,” katanya.

Pada MLM 2019 lalu, Man yang menganggotai kumpulan Puteh diumumkan sebagai juara sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai RM500,000 berserta trofi.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Hmetro

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Man Raja Lawak nak agih RM50,000 kepada yang memerlukan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*