Gara-gara dikec4m hebat warganet, wanita h4mil positif c0vid tutup akaun FB

Angkara warganet yang mengec4m hebat di media sosial, Wanita mengandung covi1d-19 itu terpaksa tutup akaun facebooknya kerana kemurungan.

“Kami maafkan dan halalkan semua kec4man warganet. Kami tidak meminta perkara yang men4kutkan ini berlaku, lebih-lebih lagi kepada isteri yang sarat meng4ndung.

Demikian luahan lelaki yang dikenali sebagai Nahiz, 32, suami kepada seorang wanita mengandung yang dikec4m warganet selepas disahkan positi1f wab4k Koronavi1rus (Cov1id-19).

Wanita Mengandvng Covi1d-19 Kelantan

Pasangan itu yang tinggal di Ampang, Kuala Lumpur ke Kuala Krai kerana isteri mahu pulang bersalin di rumah ibu bapanya. Nahiz mengakui dia amat terkejuut sejurus mengetahui isterinya disahkan positif Covi1d-19.

“Ketika itu perasaan saya bercampur baur kerana perkara yang sebelum ini menjadi kebimbangan (Covi1d-19) tiba-tiba berlaku kepada orang tersayang.

“Sekiranya saya tahu dia positif Covi1d-19 sebelum pulang ke kampung. Pasti saya tidak akan membenarkan dia bersalin di Kuala Krai,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Menurutnya, dia terpaksa menghantar isterinya bersalin anak kedua di Kuala Krai atas faktor kekangan tugas sebagai juruteknik yang memaksanya terus berkhidmat sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Covid-19 ‘ragut’ zon hijau Kelantan, Kedah

Nahiz berkata, isterinya dijangka bersalin antara seminggu hingga dua minggu selepas umat Islam menyambut Hari Raya Aidilfitri.

“Saya bimbang keselamatan isteri bersama anak sulung berusia 4 tahun di rumah kerana waktu pekerjaan saya tidak menentu.

Dia berkata, lebih mengejutkan kecaman yang dilontarkan kepada mereka terutama isteri melampaui batas. Menurutnya, isterinya terpaksa menyahaktifkan akaun Facebook miliknya dan berdepan kemurungan akibat kecaman tersebut.

“Bagaimanapun saya lega apabila ‘emosi’ isteri berada dalam keadaan tenang dan kami sentiasa berhubung melalui telefon.

“Saya doakan isteri dan anak di dalam kandungan diberikan kekuatan untuk melalui semua ini dan cepat sembuh. Tiada orang yang meminta mereka ditimpa musibah, kami reda dengan ujian ini,” katanya.

Nahiz berkata, dia berterima kasih pada keluarga yang sentiasa memberi sokongan dan kata-kata semangat kepada isteri untuk melawan penyaki1t tersebut,” katanya yang turut sebak mengenangkan ujian menimpa isterinya itu

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: KISAHBENA

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Gara-gara dikec4m hebat warganet, wanita h4mil positif c0vid tutup akaun FB"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*