Kecantikan Isteri Menteri Kewangan Jadi Buah Mulut! Rupanya Bukan Calang2 Orang

Hampir tiga bulan dilantik sebagai Menteri Kewangan Malaysia, nama Senator Tengku Dato’ Sri Zafrul Tengku Abdul Aziz dilihat sedikit suram gara-gara pandemi1k COV1ID-19.

Namun sempena sambutan 1 Syawal yang lepas, perkongsian foto Hari Raya Tengku Zafrul bersama isteri tercinta kembali menarik perhatian.

Kelembutan wajah YM Raja Datin Sri Johanna Adrina Raja Arshad cukup memukau. Terserlah muda remaja, tak sangka wanita berumur 43 tahun itu rupanya ibu kepada 4 orang anak!

Menteri Kewangan hebat berusia 46 tahun ini mendirikan rumah tangga dengan Raja Datin Sri Johanna, seorang kerabat diraja Selangor-Negeri Sembilan. Mereka dikurniakan empat orang cahaya mata bernama Tengku Zahra Jasmina, Tengku Zahira Eusnie, Tengku Zaeem Khalif dan Tengku Zayn Aqeel.

SEINDAH NAMANYA

Foto: Instagram @jessarshad

Raja Datin Sri Johanna merupakan anakanda sulung Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad Raja Sir Tun Uda Alhaj, seorang ahli perniagaan terkemuka yang juga Pengerusi Maxis Communication serta bekas penuntut Harvard Business School.

Meskipun berasal daripada keturunan diraja dan dilimpahi kemewahan, tapi Raja Datin Sri Johanna amat menyenangi gaya hidup ringkas serta semula jadi. Inilah yang mendorong wanita tersebut menyertai usaha adiknya, Raja Jesrina Arshad dalam mempromosikan jenama gaya hidup kesihatan dan kesejahteraan hidup, Purely B.

Adik-beradik jelita… Dari kiri Raja Jesrina Azlina, Raja Johanna Adrina dan Raja Jastina Adlina

Minat Raja Datin Sri Johanna terhadap remedi perub4tan berasaskan herba, nutrisi dan bunga-bungaan menjadi asas penjagaan kecantikan serta kesihatan mereka sekeluarga.

Tidak hairanlah kenapa Tengku Zafrul sendiri sangat aktif bersukan. Sejak muda lagi mereka mengamalkan kehidupan sihat meliputi gaya hidup dan pemakanan seimbang, berkat minat wanita tersebut yang mencintai alam semula jadi.

Menerusi portal digital Purely B (klik sini), Raja Datin Sri Johanna berkongsi prinsipnya bahawa tubuh badan kita mampu menentang penyakit dan sembuh dengan sendiri.

Katanya, tubuh dan minda manusia saling berkait dan kesihatan emosi kita amat penting terhadap kesihatan fizikal.

Bagi Raja Datin Sri Johanna, naturopati lebih dari sekadar kerjaya tapi minatnya. Setiap pengetahuan dimanfaatkan dalam gaya hidup seharian, maka tidak hairanlah wanita jelita ini hanya mengamalkan diet makanan organik, kerap bersenam dan memastikan untuk mendapat tidur secukupnya.

Mustahil bagi seorang ibu dengan anak kecil? Iya, tapi nasihat beliau berusahalah untuk beristirahat dengan baik. Itu saja caranya untuk tubvh menyembuhkan diri kita.

Paling menarik, Raja Datin Sri Johanna pernah melahirkan dua orang anak secara gentle bi1rthing dengan bantuan obstetrician terlatih.

Gentle b1irth bermaksud teknik bersal1in yang mudah, tenang dan selamat serta mengurangkan rasa s4kit sebelum, semasa dan selepas proses melahi1rkan.

BERTAULIAH

Sebelum ini, Raja Datin Sri Johanna pernah menimba pengalaman kerja dalam industri Sumber Manusia. Beliau kemudian menyertai seminar Anthony Robbins, yang menjadi permulaan minatnya dalam ilmu naturopati.

Foto: Instagram @tzafrul_aziz

Kini Johanna mempunyai kelulusan Bachelor of Health Science (Naturopathy) dari University of New England (Australia) dan Advanced Diplomas in Naturapathy, Western Herbal Med1icine, Nutrition, and Homeopathy dari Australasian College of Natural Therapies di Sydney.

Biarpun sebelum ini Tengku Zafrul sibuk dengan kerjaya di sektor perbankan dan kini menggalas tanggungjawab terbesar negara iaitu mentadbir kewangan Malaysia, pasangan hebat ini masih gemar menghabiskan masa lapang mereka dengan keluarga dan anak-anak.

Mereka sama-sama mempunyai pandangan hidup yang menyeronokkan. Tengku Zafrul umpamanya sangat suka menikmati nasi lemak, minat menyanyi dan meminati siri popular, Game of Thrones.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Nona

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Kecantikan Isteri Menteri Kewangan Jadi Buah Mulut! Rupanya Bukan Calang2 Orang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*