Tindakan Bunga Citra Lestari buat sendiri ‘sw4b test’ C0vld-19 terhadap kawannya dikec4m

TIND4KAN penyanyi Indonesia Bunga Citra Lestari melakukan sendiri ujian saringan C0vld-19 terhadap rakannya Vidi Aldiano baru-baru ini tanpa bantuan petugas kesihatan mengundang krit1kan.

Menurut laporan Lifestyle.okezone, penyanyi lagu Cinta Sejati itu tidak mempunyai kelayakan sebagai petugas kesihatan untuk melakukan sendiri uj1ian saringan tersebut.

Menjawab isu tersebut, seorang doktor yang dikenali sebagai Muhammad Fajri Adda’i tampil menjelaskan ujian saringan tersebut seharusnya dilakukan dengan berhati-hati untuk menceg4h daripada mas4ah serius.

BCL menerima tegvran daripada seorang doktor mengenai tind4kannya melakukan sw4b test sendiri.

“Dalam hidung kita ada bahagian yang dinamakan sebagai konka media. Kalau kita sembarangan menjol0k, bimbang akan berlaku pendar4han dan jangk1tan,” kata doktor tersebut.

Jelas doktor tersebut, jangkitan itu boleh berlaku sekiranya seseorang itu tidak memahami cara yang betul ujian saringan dilakukan tanpa bantuan pihak yang mempunyai kelayakan atau pengalaman dalam bidang kesihatan.

Sebelum ini, isteri kepada pelakon Allahyrham Ashraf Sinclair itu meletakkan syarat untuk sesiapa sahaja yang ingin bertemu dengannya perlu melalui proses ujian saringan yang dilakukannya sendiri.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Mstar

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Tindakan Bunga Citra Lestari buat sendiri ‘sw4b test’ C0vld-19 terhadap kawannya dikec4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*