“Tempat cantik tapi dah makan puluhan nyawa”- Lelaki Kongsi Sejarah Sebenar ‘Mlsteri’ Gunung Berembun Tempat Nora Anne Ditemui

Selepas berita penemuan m4yat remaja perempuan Ireland berusia 15 tahun, Nora Anne Quoirin disahkan selepas 10 hari kehilangannya, pelbagai kisah keluar berkait dengan k3s tersebut.

Salah satunya mengenai lokasi penemuan m4yat remaja tersebut iaitu di Gunung Berembun yang did4kwa sudah ‘memakan’ puluhan nyawa sebelum ini, malah cerita serta bukti k3s turut dikongsikan HilmiQimie menerusi twitternya pada 13 Ogos lalu.

“…kami warga Pantai dan berdekatan pun tak berani nak pergi ke Gunung Berembun, tempat Nora Anne ditemui m4ti”

Anggaplah tr4gedi yang men1mpa Nora Anne ini sebagai satu titik tolak untuk kita lebih berhati hati dan…

Hilmi berkata kawasan Pantai, Seremban sememangnya salah satu lokasi yang mempunyai pemandangan yang cukup cantik malah mampu memukau sesiapa yang melihatnya, namun tiada siapa tahu ‘misteri’ yang tersimpan yang did4kwa telah ‘memakan’ puluhan nyawa suatu masa dahulu.

Pesawat terhempas 8 m4ut, peristiwa kepala air dan pendaki men1nggal dunia yang…

 


Sumber: Twitter

Lebih mengejutkan, Hilmi berkata masyarakat orang asli juga tidak menggalakkan orang ramai ke Gunung Berembun kerana kebanyakan pendaki mel4nggar p4ntang larang.

Dalam kelompok masyarakat itu percaya kewujudan perkampungan bunian yang tidak terlihat dek mata kasar manusia.

“…yang diganggu di ghour jarang selamat? Persoalannya apa itu Ghour?”

 

Jadi apa kaitan k3s Nora Anne dengan Gunung Berembun?

 

Wallahualam kita tak tahu apa yang jadi kepada Nora Anne selagi tiada maklumat rasmi daripada pihak polis dan perubatan kan?

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Lobak Merah

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Tempat cantik tapi dah makan puluhan nyawa”- Lelaki Kongsi Sejarah Sebenar ‘Mlsteri’ Gunung Berembun Tempat Nora Anne Ditemui"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*