“Saya Menghormati Bekas Isteri Yang Mahu Dilepaskan,” – Boy Iman Perjelas Situasi Sebenar

Pelakon dan usahawan, Boy Iman ada berkongsi sati foto bersama peguam Syariah, Dato Zaidi yang difahamkan bakal mengendali kes perceraianya bersama bekas isteri, Kumala Dewi Anas.

Menerusi laporan media, perpisahan kali ini merupakan percer4ian ketiga buat mereka.

“Bersama peguam syariah saya, Dato’ Zaidi yang akan menguruskan pencer4ian saya dan bekas isteri.

“Insha-Allah akan diselesaikan dalam masa terdekat di m4hkamah. Walaupun ianya satu yang amat pahit tetapi ianya perlu dibuat agar hkum dari segi agama terlaksana dan didokumentasi mengikut und4ng2 sy4riah yang diamalkan di negara kita,” tulisnya.

Boy bagaiamanapun tetap menghormati keputusan bekas isteri dan menyifatkan mereka kini sudah tiada jodoh.

“Saya juga menghormati bekas isteri saya yang mahu dilepaskan. Mungkin jodoh kami sampai disini sahaja.

“Namun hubungan sebagai bekas suami isteri dan ibubapa kepada anak2 akan tetap kami pelihara demi tanggungjawab yang dipikul walaupun tidak bersama lagi.

“Siapa yang tidak sedih, siapa yang tidak menderita. Hanya Allah sahaja yang tahu apa isi dalam hati ini. Ianya berlaku di usia saya mcm ini.

“Dan ketika saya dan bekas isteri berusaha untuk menyelamatkan mahligai yang dibina hampir 8 tahun. Belum masuk lg masa kami bercinta hampir 6 tahun. Macam2 kami lalui, tempuhi bersama. Sudah tentu byk kenangan indah dari pahit,” kongsi Boy lagi.

Malah, atas perpisahan yang sudah pun berlaku sejak 20 April lalu itu, bintang ini mengharapkan doa yang baik-baik dari peminat.

“Doakan yang baik2 kepada kami untuk menerima kebrukan ini sebagai satu kebaikan kepada kami yang Allah kurniakan sesungguhnya yang bruk itu kami, yang baik itu dari Allah,” tulisnya panjang lebar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bersama peguam syariah saya, Dato’ Zaidi yang akan menguruskan penceraian saya dan bekas isteri. Insha-Allah akan diselesaikan dalam masa terdekat di mahkamah. Walaupun ianya satu yang amat pahit tetapi ianya perlu dibuat agar hukum dari segi agama terlaksana dan didokumentasi mengikut undang2 syariah yang diamalkan di negara kita. Mungkin jodoh kami sampai disini sahaja.. Namun hubungan sebagai bekas suami isteri dan ibubapa kepada anak2 akan tetap kami pelihara demi tanggungjawab yang dipikul walaupun tidak bersama lagi. Siapa yang tidak sedih, siapa yang tidak menderita. Hanya Allah sahaja yang tahu apa isi dalam hati ini. Ianya berlaku di usia saya mcm ini. Dan ketika saya dan bekas isteri berusaha untuk menyelamatkan mahligai yang dibina hampir 8 tahun. Belum masuk lg masa kami bercinta hampir 6 tahun. Macam2 kami lalui, tempuhi bersama. Sudah tentu byk kenangan indah dari pahit. Doakan yang baik2 kepada kami untuk menerima keburukan ini sebagai satu kebaikan kepada kami yang Allah kurniakan sesungguhnya yang buruk itu kami, yang baik itu dari Allah. #dbi #datoboyiman #datodrboyiman #boyiman

A post shared by Dato’ Dr Norul Iman A Rahman (@datoboyiman_dbi) on

Terdahulu menerusi laporan mStar, Boy mengakui mereka sudah jatuh taIak kali ketiga.

Boy atau nama sebenarnya Norul Iman Abdul Rahman, 39, berkata, dia dan isteri pernah bercerai dua kali iaitu pada 2015 dan 2017, namun kembali rujuk semula sebelum habis tempoh ed4h.

Untuk rekod keduanya berkahwin pada 11 November 2011 dan pasangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Norul Emmer yang kini berusia enam tahun.

Kumala sebelum ini pernah berkahwin dan memiliki seorang cahaya mata perempuan Ku Ivy Emmera berusia 19 tahun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saya mendirikan rumahtangga pada usia yang agak lewat, 31 tahun. Selain daripada jodoh datang lambat pasti ada asbab dia, saya risau dan takut. Jadi trauma kerana disekeliling saya kawan2 dan org2 yg berkahwin kebanyakannya bergaduh, hidup tak aman, asyik bertengkar, tak bahagia kemuncaknya bercerailah. Yg jadi mangsa diri masing2 x pa lagi, ni anak2. Jadi perkara yg paling saya takut dan risau telah terjadi kepada saya bila saya fikir2 balik srg2 ni. Tapi jgn fikir yang tak baik, negatif saja. Yang positif, yang bahagia kena pikir jugak. Sepanjang saya berkahwin lebih banyak yang baik, yang positif dan yang bahagia saya lalui. Saya bersyukur Allah pinjamkan nikmat berkahwin itu. Harap2 anak2 saya tidak akan menjadi mangsa la walaupun kami suami isteri berpisah. Cuma sebagai hamba-Nya, ada perkara yg bukan dibawah kawalan kita, bukan kita nak pun tp terjadi. So nasi dah jd bubur, apa nak buat..letak kicap makanlah. Itu ujian, dugaan dan bahagian masing2. Kena redha, hadap dan tabah. Saya berharap anak2 saya akan terus menjaga mama dia, menyayangi saya dan hubungan kami tidak berakhir hanya di dunia tetapi berpanjangan sehingga akhirat sebagai anak beranak. Papa sayang anak2 papa. #boyiman #datoboyiman #datoboyiman #dbi

A post shared by Dato’ Dr Norul Iman A Rahman (@datoboyiman_dbi) on

Foto: Instagram Datuk Boy Iman

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Media Hiburan

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Saya Menghormati Bekas Isteri Yang Mahu Dilepaskan,” – Boy Iman Perjelas Situasi Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*