“Saya akan bertanggungjawab!” – Sweet Qismina

PELAKON Sweet Qismina mengambil inisiatif mengumpul sumbangan orang ramai yang berniat untuk bersedekah di Tanah Suci Makkah.

Sweet, 23, yang bakal menunaikan ibadah umrah pada minggu hadapan itu berkata, ia adalah salah satu usaha untuk dia mencari sebanyak mungkin pahala sepanjang menunaikan ibadah itu.

“Tujuan saya membuat tabung sumbangan ini adalah untuk menolong mereka yang tidak dapat ke sana.

“Saya juga terfikir apabila ustaz bercakap bahawa pahala boleh diraih dengan pelbagai cara, jadi ini adalah salah satu cara yang boleh saya gunakan dan secara tidak langsung membantu orang ramai yang berniat ingin bersedekah di sana,” katanya kepada mStar.

Sweet atau nama sebenarnya Farhana Qismina menerusi laman Instagramnya memberitahu kutipan yang dilakukan sejak dua hari lalu kini sudah mencecah RM2,500.

Jumlah sumbangan yang telah dibuat oleh masyarakat ke akaun Sweet Qismina

Dalam pada itu, Sweet mengakui ia merupakan satu tanggungjawab dan amanah yang besar untuk dipikulnya.

Katanya, dia juga akan mengemaskini jumlah kutipan yang diterimanya dari semasa ke semasa.

“Bagi mengelakkan salah faham saya akan update dari semasa ke semasa tentang duit yang sudah terkutip.

“Saya sendiri akan bertanggungjawab untuk memulangkan semula duit-duit derma dengan menggunakan duit saya sendiri jika apa-apa yang tidak dijangka berlaku,” ujarnya.

Sweet bakal menjalani ibadah umrah bersama keluarganya pada 26 Januari ini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salam semua selamat pagi. Maaf atas segala kesulitan, just got back from Maybank branch and I’ve made a new account untuk awak lebih senang transfer, and keep on track about where the money goes later on. Ini nombor account baru, kalau boleh mintak jasa baik untuk awak transfer ke sini dan bukan account lama. Mana yang dah ter-transfer saya akan keep on checking the money and transfer to the new one. Ini bukti hasil kutipan sehingga pagi ni, Sweet transfer semua ke account baru kecuali RM2000 Sweet . Tomorrow will be the last day to transfer ya 🥰 in shaa Allah akan dipermudahkan. Nombor Account Maybank : 514543225663 ( Farhanna Qismina ) ( if nak tahu details pasal sedekah ni boleh refer my previous post video ya )

A post shared by 🌸 فرهنا قيسمينا سوڤندي 🌸 (@sweetqismina) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Mstar via applehijau

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Saya akan bertanggungjawab!” – Sweet Qismina"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*