“Allah saja tahu siapa awak. Hanya Allah menghvkumnya. Moga istiqomah”- Saj4t Kongsi Gambar Umrah

Digel4r dengan nama panggilan Saj4t, pastinya ramai mengenali insan ini dengan ahli perniagaan dan juga rakan pada Dato Aliff Syukri.

Tul4r dengan gandingan teman lelaki baru yang difahamkan berasal dari negara Lebanon, Sajat berkongsi gambar bersama nya dalam halaman instagram.

Pada entri terbaru harini, Sajat berkongsi sekeping gambar yang berada di tanah suci. Dengan mendapat hampir 2,000 lebih komen daripada netizen.

Ayat – ayat daripada entri tersebut:

*Syukur Alhamdulillah. Dengan berkat keizinan rombongan kami sekeluarga ke tanah suci makkah dan madinah. selesai sudah umrah kami sekeluarga di kota mecca. saya sungguh terharu dan terasa diri ini kecil sangat sngat bila saya menjejaki kaki di sini,kerana bertapa indahnya ISLAM. saya melihat kebesaran ALLAH S.W.T, kerana tidak pernah membezakan umat nya dari segi darjat,umur,wajah,jant1na,kedudukan,warna kulit,atau perbezaan mazh4b.ternyata bila kita di sini,kita semua nya sama.menyemb4h Tuhan yang satu iaitu ‫الله‎ ‬.

*Walaupun saya di malaysia selalu di kutvk,di h1na,di c4ci malah perbagai tohm4han di berikan kepada saya,saya hanya berdiam diri.. saya musafirkan diri saya.. mungkin apa yang berlaku pada diri saya,saya anggap sudah tertulis menjadi insan bernama nurs4jat.

*Bila saya sampai di sini,saya berniat dalam hati..saya nak berbicara dengan Tuhan saya,bicara soal kejadian saya,kenapa saya di lahirkan begini?kenapa saya yang Allah pilih jadi macam ini?kenapa saya yang banyak di berikan uji4n? Kenapa saya selalu di katakan dil4kn4t dan syurga itu bukan milik saya?kalau bergini kejadian saya dimuka bumi ini,kenapa ALLAH jadikan saya??kenapa tidak pada orang lain?Tiada siapa yang hendak di lahirkan serba kekurangan.

*Bila saya menjejak kaki di mecca,saya hati saya menjadi s4yu,pandangan saya nampak luas,dan dada saya rasa macam tenang dan lapang sangat..saya pejam mata,bertakafur!!bila saya buka mata,saya melihat mak saya di sebelah..saya patut bersyukur dengan apa yang saya ada sekarang, walaupun saya macam ini,saya tahu diri saya dan jiwa saya adalah perempuan, saya bertuah kerana bukan semua orang terpanggil untuk mengerjakan umrah..berlinang air mata saya,bahawa saya patut syukur dan saya dah dapat jawapan sebaik baik mungkin di sini.

*Sehi1na mana pun kita,sej4hat mana pun kita,bukan kita sebagai manusia boleh menghvkum sesama manusia,hanya Allah sahaja tahu di mana kita berada nanti ketika kita men1ngg4l dunia.Terima kasih mak dan ayah,kerana melahirkan sajat..buat anak anak syaza dan syahmi,ummi sayang anak anak ini sampai ke syurga. Semoga kami sekeluarga mendapat umrah makbur di sisi ‎الله.

Umum mengetahui jant1na sebenar Sajat sehingga kini menjadi pertikaian netizen

Berikut reaksi padu daripada netizen:

 

Walau apa pun, min berharap agar netizen komen yang baik baik sahaja.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : IG Nur Sajat via duniadanakhirat.com

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Allah saja tahu siapa awak. Hanya Allah menghvkumnya. Moga istiqomah”- Saj4t Kongsi Gambar Umrah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*