Terkini! pihak agensi d3dah yang Sajat sudah dibawa keluar dari Tanah Suci bersama 10 orang lagi ke suatu tempat!!

KUALA LUMPUR: Agensi yang membawa ahli perniagaan kontr0versi, Muhammad Sajad Kamaruzzaman atau Nur Sajat mengerjakan umrah, mengesahkan ahli perniagaan itu sudah dibawa keluar dari Tanah Suci.

Ia susulan kontrov3ersi usahawan kosmetik itu mengenakan pakaian jemaah wanita ketika di Makkah sehingga tular di media sosial.

Jurucakap Albayt Travel (M) Sdn Bhd berkata, pihaknya terpaksa mengambil tind4kan terbabit selepas ia menjadi kontr0versi dan mendapat perhatian banyak pihak.

“Kami sudah meminta mutawwif membawa keluar rombongan Nur Sajat seramai 10 orang (termasuk mutawwif) keluar dari Makkah.

Dibawa ke Madinah

“Mereka dibawa untuk sesi lawatan di sekitar Madinah.

“Setakat ini, sukar untuk mendapat kerjasama Nur Sajat, sebaliknya perbincangan lebih banyak menerusi pembantu peribadinya,” katanya ketika dihubungi BH, hari ini.

Albayt Travel turut meminta Nur Sajat membuat permohonan maaf secara terbuka khususnya kepada umat Islam di tanah air, susulan kekec0han dan k3ecaman terhadap video yang dimuat naiknya ke media sosial, baru-baru ini.

“Setakat ini, Nur Sajat hanya menjawab meminta tunggu sehingga dia kembali ke tanah air.

“Pihak kami terutama mutawwif cuba berhubung dengan ibu bapanya, kerana hanya keluarga terdekat yang mengetahui status jantinanya.

“Bagaimanapun, ibu bapa Nur Sajat juga agak sukar diajak berbincang,” katanya.

Jurucakap Albayt Travel turut memaklumkan, dakwaan kononnya Nur Sajat dita4ngkap polis Arab Saudi belum disahkan kedutaan di sana.

Petang ini, Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan akan mengadakan pertemuan dengan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) bagi mendapatkan maklumat lanjut mengenai isu jantina usahawan berkenaan.

Ramai Netizen Mohon Pihak Berwajib Ambil Tind4kan

Apa istimewa dia sampai pihak berwajib tidak berani untuk mend3dahkan identiti sebenarnya? Kita sedang redha dengan perkara yang salah jika terus berdiam diri dan hanya serah semuanya pada Tuhan.

Kementerian, jabatan atau apa sahaja pihak yang berautoriti tolong. Tolong jangan benarkan pengh1inaan terhadap agama kita seperti ini berlaku lagi. Tolonglah bertindak.

 

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

SUMBER: GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Terkini! pihak agensi d3dah yang Sajat sudah dibawa keluar dari Tanah Suci bersama 10 orang lagi ke suatu tempat!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*