‘Bangun, Bantu Saya!’ – Sepupu Cerita Perbualan Terakhir Ashraf Sinclair Bersama BCL Sebelum Men1nggal Dun1a

Lvluh hati apabila kita kehil4ngan seseorang yang amat kita cintai. Hari ini merupakan hari ketiga allahy4rham Ashraf Sinclair pergi meninggalkan kita semua dan paling terkesan dengan pem3rgian ini adalah Bunga Citra Lestari dan anak mereka Noah Sinclair.

Ramai dalam kalangan peminat di Indonesia dan Malaysia sendiri ingin mengetahui kron0logi disebalik kem4tian Ashraf Sinclair itu. Sepupu kepada BCL iaitu Ivan Permana mend3dahkan kisah

Bunga masih trauma

Ivan Permana menerusi video hasil temubual Intens Investigasi pada minit 9:28 ini mend3dahkan Ashraf dan Bunga baru pulang dari New York dan mereka berkemungkinan keletihan kerana jetlag.

Sebaik sahaja tiba di Jakarta, Indonesia, arw4h perlu menghadiri beberapa mesyuarat dan sebelah petangnya pula menghantar isterinya ke Indonesia Idol.

Habis Maghrib sekitar jam 8 malam, dia ke olahraga cross fit. Berkemungkinan dia penat sekali sebab dia belum tidur lagi ketika itu dan dia melakukan olahraga yang terlalu berat.

Jam 2 malam, Bunga baru pulang dari Indonesia Idol. Mereka berdua berbual di dalam bilik. Dan Bunga di bilik air kerana masih buang make-up dan melihat foto di telefon. Lebih kurang setengah jam.

Ashraf tidur mengiring posisinya. Kemudian Bunga mengajak Ashraf melihat foto di telefonnya. Dia tak respon, tak jawab. Bunga kejutkan dia, “kenapa kamu tidur nyenyak sangat ni? Bangun, tolong pilihkan foto”.

Dah dipvkul muka tapi tak bangun.

Bagaimanapun, Bunga Citra Lestari segera memanggil ibunya untuk melihat keadaan Ashraf dan ternyata dia sudah tidak bernafas lagi. Ibu kepada Bunga juga telah memeriksa nadi di pergelangan tangan Ashraf.

Mereka sempat bergurau

Ibu kepada Noah Sinclair mend3dahkan kesukaran trauma tidur di bilik itu kepada sahabat karibnya iaitu Aming. Menurut Aming, Bunga juga ketakvtan untuk tidur seorang diri di dalam bilik itu.

Ming, saya t4kut untuk tidur di dalam bilik..saya tak akan tidur di dalam bilik itu lagi. BCL hanya meninggalkan Ashraf dalam waktu yang singkat untuk membersihkan dirinya. Sebaik kembali ke bilik, Ashraf sudah tidak bergerak dan mulvtnya berbuih.

Sebelum kejadian, mereka berdua sempat bergurau dan berbual-bual. Kini BCL hanya berehat dan tidur di sebuah bilik lain di rumahnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OhBulan

Apa komen anda?

Be the first to comment on "‘Bangun, Bantu Saya!’ – Sepupu Cerita Perbualan Terakhir Ashraf Sinclair Bersama BCL Sebelum Men1nggal Dun1a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*