“Antara Cab4ran Selepas Saya Syahadah,” – B3la J1n Kel4war? Adam Corrie Dedah Terkejuut Terima Mesej Kes4t

Tanggal 13 Julai 2007 menjadi tarikh istimewa buat pelakon Adam Corrie apabila dia mula memeluk Islam. 

Bagaimanapun, ada individu tidak berpuas hati dengan tind4kan pelakon yang sinomim dengan watak antag0nis itu yang kini sudah bergelar mualaf. 

Malah, individu terbabit telah meluahkan kata-kata kes4t menerusi Direct Message (DM) di Instagram Adam. 

“Hang ni tak puas hati dengan agama Hindu & Kristian, cari pasal mai sini nak kena j1n kalih.

“Hg ni bela j1n kel4war. Hg ni tak puas hati dgn sy melaw4n dgn bangs4t. Hg ni apa tak puas hati dgn saya melawan org Islam. 

“Mai sini nak lawan dgn agama Hindu,” tulis individu berkenaan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antara cabaran selepas saya syahadah.. penerimaan masyarakat terhadap saya. . ini adalah salah seorang si folan terbaru yang saya tidak kenali yang DM saya. . itulah cabaran “muallaf” seperti saya. biarlah mereka menyerang kita. Saya doakan mereka diberikan taufik & hidayah. mungkin saya belum cukup sampaikan dakwah kepada mereka yang membenci Islam. . . Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu – hujurat :13 . saya selalu teringat kisah Rasulullah SAW di baling batu oleh masyarkat Thoif. Rasulullah SAW tak marah mereka malah memdoakan kesejahtaraan utk mereka. . senyum selalu selalu bersangka baik insyaAllah hati tenang #adamcorrie #sayaBukanUstaz #ArtisMuallafCinaMuslim

A post shared by Adam Corrie (@adamcorrielee) on

Terkejuut menerima mesej berkenaan, Adam atau nama nama lengkapnya Adam Corrie Lee Abdullah tetap sabar dan menganggap bahawa itu antara uj1an dan cabarannya sebagai seorang muaalaf .

“Antara cabaran selepas saya syahadah.. penerimaan masyarakat terhadap saya. 

Ini adalah salah seorang si folan terbaru yang saya tidak kenali yang DM saya.

“Itulah cabaran “muallaf” seperti saya. biarlah mereka menyer4ng kita. Saya doakan mereka diberikan taufik & hidayah. mungkin saya belum cukup sampaikan dakwah kepada mereka yang membenc1 Islam. .

“Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain).

“Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu – hujurat :13

“Saya selalu teringat kisah Rasulullah SAW di baling batu oleh masyarkat Thoif. Rasulullah SAW tak marah mereka malah memdoakan kesejahtaraan utk mereka,” luah Adam di ruangan kapsyen.

 Foto : Instagram Adam Corrie

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: MH

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Antara Cab4ran Selepas Saya Syahadah,” – B3la J1n Kel4war? Adam Corrie Dedah Terkejuut Terima Mesej Kes4t"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*