“Serius Awak Tak Pernah Mengandung?” – Beng4ng Dengan Tindakan Bekas Isteri, Alha Alfa ‘Spill The Tea’ … Rupa-Rupanya…

Usahawan kosmetik yang juga jurusolek popular, Datuk Alha Alfa menegaskan dia perlu mempertahankan maruah diri yang sudah tercem4r serta menegakkan kebenaran.

Kata Alha, dia tidak boleh mendiamkan diri walaupun pelbagai kata cemvhan dilemparkan kerana menjaja cerita hal rumah tangga.

“Saya memang nak move on tapi satu Malaysia sekarang ingat saya pen1pu! Ok takpe main k4sar ek..

“Apa niat awak pun saya tatau..Sabar sabar saya, saya perlu tegakkan kebenaran dari orang ingat saya men1pu!

“Saya paling pantang pen1pu! Awak tau kan? Saya hormat awak walau macam-macam berlaku kat saya.

“Saya terima kali ni je saya minta awak cuci nama saya! Memang mudah mulut berbicara tapi naj1s yang terpalit kat muka saya ni nak letak mana??

“Saya tau awak akan tertekan..Saya juga! Kalau awak main game macam ni, jom sama-sama rasa.

“Saya sibuk jaga a1b awak, a1b saya awak mainkan..Ini coretan akhir untuk anda semua! Lepas ni saya takkan bercakap lagi pasal ni.

“Saya kena bersihkan nama saya. Lantaklah orang nak kata saya b0d0h hal rumah tangga nak canang, biar orang kata saya lembik.

“Biar orang kata saya menggelupur nak tegakkan diri..Saya ada maruah! Selagi saya senyap orang c4ci m4ki saya sebabkan awak,” tulisnya di Instagram Stories.

Alha atau nama sebenarnya Abdul Al-Halim Mohd Al Fadzil, 32, berkongsi perbualannya bersama bekas isteri, Noor Azlin Ismail di aplikasi whatsApp.

Menerusi ‘screenshot’ itu mendedahkan Azlin telah memakan jamu dalam kuantiti yang banyak sehinggakan menyebabkan kegvguran. 

“Ok jadi kalau sebagai suami tak gembira ke saya dapat berita ni?? Awak bagitau gugvr pun saya gembira je yang penting awak sihat

“Tapi bila saya sakit dikec4m macam ni, awak boleh sama naik. Takpelah saya redha. Awak menang kat dunia,” tulis Alha.

Dalam pada itu, Alha menyatakan ini adalah pendedahan yang terakhir yang dilakukannya bagi membersihkan nama.

“Terima kasih bagi saya harapan selama ini. Apa ja awak minta saya tak bagi??

“Kenapa bila macamni awak jatuhkan nama saya macamni sekali?? Orang cakap saya gila!

“Saya selesai! Selepas ini tidak ada lagi! Janji! Saya hanya insan hina yang nak tegakkan kebenaran.

“Ini je ruang yang saya ada. Kalau awak rasa saya mengabaikan awak, awak pulak buat apa kat saya tu? Its over!” tulisnya lagi.

Terdahulu, Azlin menafikan dirinya hamil dengan membalas komen salah seorang pengikutnya di Instagram (IG).

Alha mengesahkan bahawa dia dan Azlin kini sudah bercerai selepas enam bulan hidup bersama.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: gempak

Apa komen anda?

1 Comment on "“Serius Awak Tak Pernah Mengandung?” – Beng4ng Dengan Tindakan Bekas Isteri, Alha Alfa ‘Spill The Tea’ … Rupa-Rupanya…"

  1. Saya bersimpati dgn alha sbb sy knal perempuan2 yg jenis cemburu buta Dan penipu Seert suka buka aib pasangan. Allah swt tu maha mengetahui.. Pd Dia lah kita berdoa.. Tuhan x de kat fb twitter wasap bagai. Biar dia viral biar dia kumpul tentera bawang..klau tu cara dia nk happy.. En Alha terus kan kehidupan.. Part kita Salah kita bertaubat nasuha.. The rest biarlah pd Allah swt kita berdoa

Leave a comment

Your email address will not be published.


*