“Didakwa Dij4ngkiti C0vid-19″ Ali XPDC Mengaku Seorang Jemaah Tabligh Dan Dedah Apa Yang Berlaku Kepadanya

Penyanyi XPDC, Ali menafikan dirinya dij4ngkiti Covi1d-19 serta menghadiri Ijtima Tabligh di Masjid Sri Petaling pada 28 Februari hingga 2 Mac lalu.

Ali mengakui ada ditah4n di wad Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang selama sehari, baru-baru ini.

Bagaimanapun katanya dia dimasukkan ke hospital kerana mengalami kecede3raan di tangan dan muka selepas dis4mbar api ketika membak4r sampah.

“Saya memang salah seorang jemaah Tabligh tetapi saya tidak ke perhimpunan itu pada tarikh berkenaan dan saya juga tidak ada kontak rapat dengan jemaah yang positif Covi1d-19.

“Orang sangka saya antara yang dij4ngkiti menerusi cara kontak rapat dengan pes4kit. Sedangkan saya sebenarnya mengalami sedikit kem4langan dis4mbar api di tangan dan muka serta memerlukan raw4tan di hospital.

“Saya mendapatkan raw4tan di hospital itu dan dit4han di wad selama sehari. Disebabkan inilah cerita terbabit timbul,” katanya.

Menurutnya, dengan statusnya yang aktif menyertai tabligh, masyarakat menyangka dia antara individu positif Cov1d-19 apabila dimasukkan ke hospital.

“Tak dinafikan, sekarang apabila ada orang tabligh masuk hospital, orang tentu sangka itulah peny4kitnya.

“Nak dijadikan cerita, kemal4ngan menimpa saya ini sama tarikh dengan kekec0han akibat wab4k Cov1id-19 di mana jemaah tabligh diminta menjalani ujian saringan.

“Alhamdulillah, saya tidak dij4ngkiti Covi1d-19. Kemal4ngan yang menimpa saya bukanlah serius sangat dan insya-Allah boleh pulih,” katanya.

Ali mengharapkan semua peminat mendoakan yang terbaik buatnya.

“Saya bersangka baik dengan ujian Allah kerana percaya semuanya dah diaturkan. Saya reda dengan apa yang berlaku dan ketentuan Allah. Yang penting saya hanya kena bersabar dan solat kerana itu sebahagian daripada iman,” katanya.

Terdahulu, isteri Ali memuat naik kenyataan di Facebook men4fikan suaminya dimasukkan ke hospital akibat positif Cov1id-19.

 

Sumber: Harian Metro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Didakwa Dij4ngkiti C0vid-19″ Ali XPDC Mengaku Seorang Jemaah Tabligh Dan Dedah Apa Yang Berlaku Kepadanya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*