Lepas Buka Ruangan Komen, Amyza Aznan ‘Diser4ng’ Netizen

Nama pelakon Amyza Aznan tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air. Pemenang pelakon pembantu wanita terbaik drama ini juga kelihatan lantang menyuarakan pendapatnya di media sosial termasuk kes memohon bantuan kewangan bagi artis veteran dan krew belakang tabir, tempoh hari.

Terbaru, pelakon tersebut diser4ng netizen gara-gara lantang bersuara terhadap pelakon Zarina Anjoulie berhubung isu bantuan kewangan tersebut.

Susulan tindakan netizen didakwa ‘menyer4ng’ akaun Instagram Amyza Aznan bertubi-tubi sehinggakan pelakon itu mengambil keputusan untuk menutup ruangan komen ke semua posting. Namun, dia menerima banyak krit1kan dari netizen setelah buka ruangan komen berkenaan.

Antara salah satu perkara yang menjadi perdeb4tan adalah berkenaan isu bantuan khusus untuk artis. Perkara ini juga disuarakan segelintir artis hiburan tempatan.

Bagaimanapun, Amyza turut meninggalkan respon pada setiap krit1kan yang diterimanya. Dia juga kelihatan bersifat lant4ng dan teg4s memarah1 netizen. Bukan itu sahaja, pelakon ini juga mengibaratkan netizen sebagai ‘lembu’ dan melarang untuk netizen bersuara di laman akaun Instagramnya.

Disebabkan menerima pelbagai tekanan dan kritikan daripada netizen, pelakon wanita ini kelihatan aktif membalas setiap komen daripada mereka. Amyza melarang untuk netizen tidak masuk campur dengan urusan Persatuan Seniman terutamanya berkenaan proposal Seniman terhadap pakej ransangan ekonomi, tempoh hari. Difahamkan, perbentangan daripada Seniman itu dibuat sebelum pengumuman daripada Perdana Menteri lagi.

Netizen turut mengungkit perbuatan Amyza memberi gelaran ‘belut letrik’ kepada seorang usahawan kosmetik terkenal dan menganggap tindakan itu tidak wajar.

Bagaimanapun, Amyza mengakui dengan memberi gelaran itu bukannya tahap m4ki hamvn. Malah, dia mendakwa dan menyifatkan tindakannya itu adalah tidak seteruk seorang pelakon yang telah m4ki semua artis Malaysia. Amyza turut menyifatkan netizen bagaikan lembu dicucvk hidung kerana terpengaruh dengan kata-kata pelakon berkenaan.

Sumber: Amyza Aznan

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: OHBULAN

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Lepas Buka Ruangan Komen, Amyza Aznan ‘Diser4ng’ Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*