“Masih Shiera Yang Sama, Saya Akan Cuba Untuk Jadi Lemah Lembut…Kalau Menjer1t Saya Cepat-Cepat Istighfar,” – Shiera Dah 3 Minggu Bertudung

Pelakon, pengacara dan penyampai radio Sharifah Shahirah memberitahu sudah tiga minggu bertudung, sejak hari pertama Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

Sharifah Shahirah, 46, atau mesra disapa Shiera berkata, niat bertudung itu timbul apabila menyedari wab4k Cov1d-19 yang melanda negara dan seluruh dunia adalah dug4an Allah SWT.

“Ditambah pula apabila PKP dilaksanakan. Pada mulanya saya bernazar, jika wab4k ini ada penawar saya nak pakai tudung. Terlalu banyak duga4n Allah berikan sekarang.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beli beli fon ni …selfie dia jadi macam ni .wow… Koreaaa…korik kundi Teringat macam sapi ilias masa kat mekah..rupa kita Bukan kita edit atau apps tau Pastu …cer selak sebelah…weiiu..muntah hijau Fon ni tipu…kekadang suka…kekadang malu diri sendiri

A post shared by Shiera Al-Khaired (@shieraijoy) on

“Tapi, saya fikir semula kalau tak ada penawar, takkan saya tak pakai tudung. Jadi, saya bulatkan hati dan berniat untuk terus pakai.

“Lagipun, sebelum PKP saya memang pakai ‘on-off’ dan suka-suka saja. Sekarang, saya sudah pakai dengan betul. Tapi, saya tidak boleh terus menjadi sempurna. Saya masih dalam proses belajar dan memperbaiki diri,” katanya.

Shiera yang juga penyampai radio Suria FM berkata, keputusannya itu mendapat sokongan suami, anak-anak, ahli keluarga dan rakan.

Shiera berkata, dia tetap berkawan dan menghormati orang lain.

“Suami tak cakap apa. Dia sentiasa menyokong saya. Walaupun ada ketika dia terlupa saya sudah bertudung. Macam anak perempuan pun, dia siap cakap nak pakai tudung juga.

“Begitu juga rakan-rakan yang sangat menyokong. Malah, ada siap bagi tudung. Azah pun siap tanya adakah betul saya sudah bertudung. Insya-Allah, saya tetap berkawan dengan semua orang.

“Saya masih Shiera yang sama dan saya tetap menjadi diri sendiri. Cuma, saya cuba untuk menjadi lebih lemah lembut. Kalau menjerit saya cepat-cepat beristighfar,” katanya.

Sumber: Harian Metro

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Masih Shiera Yang Sama, Saya Akan Cuba Untuk Jadi Lemah Lembut…Kalau Menjer1t Saya Cepat-Cepat Istighfar,” – Shiera Dah 3 Minggu Bertudung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*