Sajat Slumber Je Kata P0ndan Tak Kena Cov1d-19. Sekali Ustaz Husam Komen

Baru-baru ini kec0h dengan isu usahawan kosmetik kontr0versi iaitu Sajat apabila dia berpakaian seperti wanita ketika menunaikan ibadah umrah di Mekah. Tak baik memperma1inkan agama tau.Kisah sajat menunaikan umrah membuat ramai umat Islam b3rang kerana tidak menghormati hvkum umrah.

Isu Nursajatt menunaikan Umrh dengan berpakaian wanita lengkap pernah mendapat perhatian masyarakat awal tahun ini. Beberapa ulama terkenal turut membahaskan isu berkenaan. Antara yang l4ntang menegur tindakan Sajatt adalah Ustaz Abu Syafiq Abu Asy’ary.

Beliau turut mendakwa, bahawa cara ibadah yang ditunjukkan Sajat dengan sengaja memakai telekung bukan sahaja tidak sah, malah mengundang |aknat A||ah SWT.

“Kita sedia maklum antara yang wajib dilakukan seorang lelaki ketika umrah ialah memakai ihram. Pakaian ihram itu hendaklah tak langgar batasannya (memakai kain tidak berjahit)”.

Namun, kali ini, Sajat menjadi bahan k3caman netizen lagi sekali apabila tular video yang menyerupai dirinya. Tapi, tengok macam tu pun boleh tahu tu Sajat kan.

Dalam video terbabit, dia telah mengatakan setakat ini belum ada lagi transg3nder yang dijangk1iti virvs kor0na.

Video tersebut telah dimuat naik oleh seorang lelaki yang dikatakan merupakan pendakwah bebas yang dikenali sebagai Bilfami.

Dalam video terbabit juga, pendakwah tersebut juga mengulas isu tersebut kerana lelaki transgend3r itu seperti menc4bar kekuasaan Allah.

Berikut pula nasihat padu dari Ustaz Husam

Menurut Ustaz Husam, Sajat dilihat semakin melampav dan tidak menolak kemungkinan apa yang sedang berlaku kepada Malaysia sekarang ini berpunca dari kelakuan beliau. Ustaz Husam juga menyeru Sajat supaya segera bertavbat.

Nasihat Saya Untuk Hamba Allah Bernama s*j*t…Jangan Cabar Mvrka & Lak4nat Allah…Berubaahlah Sebelum Dijemput Pergi…Maaf Kalau Terk4sar.

Kenyataan tersebut telah pun mengundang kecaman netizen yang dilihat semakin melvat dengan tindakan usahawan ini.

Sumber: Twitter

Melalui apa yang telah berlaku ini, ramai berpendapat agar sebarang bentuk kebati|an hendahlah dicegah daripada berterusan di masa akan datang.

Bagaimana kaedah mencegah itu, ianya mestilah dilaksanakan dengan penuh hikmah agar ia tidak memberi gambaran yang salah terhadap kesucian agama kita.

Maklumlah sejak zaman media s0sial ini, banyak pihak yang cuba mengambil kesempatan untuk menimbulkan kekacavan.

Satu je lah yang admin boleh cakap, jangan cakap besar. Nanti kena kat diri balik baru nak menyesal.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Slamber Media

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Sajat Slumber Je Kata P0ndan Tak Kena Cov1d-19. Sekali Ustaz Husam Komen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*