Fendy Bakry Ucap Terima Kasih Kepada Aliff Syukri Kerana Buktikan Keberkesanan Svrgical Mask!

Pelakon Fendy Bakry pada Ahad telah memuat naik sepotong video daripada IGTV usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri yang sedang menguji ‘face mask’ keluarannya.

Video Aliff Syukri itu telah menjadi tular kerana ‘face mask’ yang didakwa kalis air itu ‘kant0i’ apabila ia bocor selepas air dituangkan ke atasnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya.. Aku bercakap soal perjuangan bukan cinta kita.. Aku kalah dengan nafsu jantan aku.. . #ungku #bahari @rtm_malaysia

A post shared by Fendy Bakry (@fendybakry) on

Sebaliknya berlaku kepada ‘surgical face mask’ apabila ujian sama dilakukan ke atasnya dan perkara tersebut telah menarik perhatian ramai netizen termasuk Da’i Wan.

Sementara Fendy Bakry pula bertindak bijak dengan menggunakan video tersebut untuk mempromosikan ‘surgical face mask’ dan mangga Harum Manis jualannya.

“Terima kasih Dato Aliff sebab menunjukkan penggunaan mask dengan betul dan menunjukkan mask yang sememangnya ada certificate terjamin selamat…Even air pun tak menitik turun bawah.

“Owh ya, Dato jugak tengah makan harum manis, nampak sedap sampai tepis segalanya di tepi hahaaha,” tulisnya.

Perkongsian tersebut kemudiannya menarik perhatian rakan-rakan selebriti lain yang terhibur melihat posting ‘serampang dua mata’ Fendy itu.

Pendakwah bebas, Da’i Wan Dazri menegur tindakan usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri yang memperd4ya pengikut dengan menjual produk topeng muka tanpa mengikut piawaian sepatutnya.

Terdahulu, pendakwah bebas Dai’ Wan menyelar tindakan Aliff yang menyifatkan perbuatan usahawan tersebut sebagai men1ipu pelanggannya.

Da’i Wan meneg4skan perbuatan tersebut bersifat d0sa besar dan har4m di sisi agama Islam.

“Sesungguhnya Datuk Aliff Syukri telah menipu dengan Face Mask penjualannya.

“Ini bukan lagi satu kelucuan, ini satu pendustaan yang terang-terangan wujud ketika mengiklankan produknya ketika berniaga.

“Perbuatan itu jelas har4m dan jika dia teruskan maka dihukvmkan pada zahirnya berd0sa,” tegasnya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Gempak

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Fendy Bakry Ucap Terima Kasih Kepada Aliff Syukri Kerana Buktikan Keberkesanan Svrgical Mask!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*