Terbaru Ustaz Abu Kata Duit Derma Orang Ramai Hanya Di Sumbangkan Sedikit Sahaja Dan Baki Beli Kereta Mewah

Semalam Ustaz Abu cvri perhatian apabila memuat naik status meletak gambar dan video orang miskin yg susah sehingga memalvkan dia adalah ‘a1ib. Har4m!

Melalui satu status Facebook oleh Ustaz Abu Syafiq yang tidak bersetuju jika gambar mereka yang tidak berkempuan dan tidak berbajvu di muat naik ke sosial media

Ramai yang berkata status ini ditujukan kepada Ustaz Ebit, tapi sejauh mana kesahihannya masih belum pasti kerana tiada kenyataan rasmi daripada Ustaz Abu. Semalam Ustaz Ebit bersedekah sampai ke Alor Setar.

Nama penceramah dan pendakwah bebas  sangat dikenali disebabkan perwatakannya yang suka membantu golongan yang tidak bernasib baik terutamanya ketika wab4k Covi1d-19 melanda.

Terbaru, Ebit sanggup turun ke Alor Setar, Kedah walaupun ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) demi menghulurkan pertolongan kepada keluarga seorang lelaki uzvr yang menghid4p peny4kit str0ke.

Berdasarkan beberapa keping foto yang dikongsikan di Facebook Ebit menampakkan keuzvran kediaman yang didiami datuk bersama cucu-cucunya. Ustaz Ebit Liew berjaya carikan rumah baru untuk mereka. Apa yang Ustaz Ebit cerita, anak-anak kecil tersebut begitu gembira kerana dapat rumah baru.

Menjengah ke halaman Ustaz Abu pada pagi ini terpandang satu status yang dimuat begini.

Tidak pasti status itu ditujukan kepada siapa. Namun diharapakan jika ada yang tidak kena atau tidak berpuas hati. Bersemuka lah dan jangan hanya muat naik di media sosial kerana ianya hanya akan menimbulkan fitn4h dan sy4k wasangka orang ramai.

Ini jelas dapat dilihat bila netizen mula beri komen.

 

Semoga apa jua perselis1han dapat diselesaikan. Jangan kerana benda kecil orang mula pandang ser0ng kepada Islam.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Rentas Asia

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Terbaru Ustaz Abu Kata Duit Derma Orang Ramai Hanya Di Sumbangkan Sedikit Sahaja Dan Baki Beli Kereta Mewah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*