Selepas dpt masej nk kena sih1r. Ini yg berlaku kepada page fb Abu Syafiq

Nampaknya Abu Syafiq masih tidak mahu berdiam diri. Selepas tervk dik3cam oleh netizan, ia seolah-olah tidak memberi apa-apa kesan kepda diri dia. Bahkan Abu Syafiq terus menerus memuat naik status dan video menyindi1r netizan.

Abu Syafiq juga bercadang untuk buat satu pertubuhan mengutip derma dan sumbangkan kepada gologan fak1r miski1n dengan kerjasama pihak berkuasa. Namun apa yang menariknya, dia meminta netizan untuk berkongsi idea nama pertubuhan tersebut.

Dengan nada menyind1ir, Abu Syafiq mahukan nama berbentuk jiwang, dan dia menasihati netizan untuk tidak mak1 dia kerana pendaftar pertubuhan tidak akan membenarkan nama-nama yang kurang elok untuk sebarang pertubuhan

Nak kena sihh1r

Abu Syaqif juga ada memberikan no telefon peribadi kepada netizan, dan mendakwa menerima masej untuk dish1ir. Berikut status terbaru Abu Syafiq

“Ya Allah…netizen tidak berhenti diruang komen fB saya sahaja. Mereka hantar WhatsApp. Banyak betul. Dekat berjuta rasanya. Ada yg sempat saya reply ada yg sy bg senyuman sahaja.

“Nom saya +60192713781. Sila Save. Jgn fi1tnah dan laga2 pula. PDRM ada yerk! Slps sy letak nom hp sy. Ada yg msj kata Nak Sihi1rkan sy. Sy x ckp apa. Ajak dia LivE fB mlm ini sini jek jam 9:30mlm” Tulis Abu Syafiq

Dalam pada itu, Ustaz Abu Syafiq masih terus memuat naik status. Tapi apa yang menjadi perhatian, semua status di muat naik terus dik3cam oleh netizan.

Hasil carian terkini, page Abu Sayfiq sudah tidak dapat di akses. Kemungkinan halaman ini telah dilaporkan kepada SKMM kerana menyebarkan k3bencian selepas kec4man bertubi-tubi diterima dari netizan

Semoga selepas ini, netizan kembali tenang dan Usatz Ebit dapat terus melakukan kerja-kerja dakwah tanpa sebarnag g4ngguan

“Moga Allah Beri Kekuatan Kepada Ustaz Ebit Liew” – PU Azman

Dalam satu perkongsian di Instagram miliknya, PU Azman turut mendoakan semoga Allah SWT memberikan kekuatan kepada Ustaz Ebit Liew untuk meneruskan usahanya.

“Moga Allah beri kekuatan kepada Ustaz Ebit Liew.

“Jika kamu menampakkan sedekah(mu), maka itu adalah baik sekali.

“Ayat dalam post di atas ialah ayat 271 Surah Al Baqarah.

“Jika kita melihat seseorang memperlihatkan perbuatan sedekahnya atau sebarang perbuatan baik, pendirian pertama kita ialah bersangka baik.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ.

Maksud :”Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan bersangka (kecurigaan), kerana sebahagian dari bersangka itu d0sa”. (Surah Al Hujurot ayat 12).

Tambah PU Azman, Allah mengendalikan hati seseorang dan pasti ada sebab kukuh dia memperlihatkan sedekahnya.

“Antaranya ialah untuk mendidik masyarakat agar termotivasi untuk turut sama bersedekah dan membantu.

“Sebab kedua ialah sebagai melaksanakan amanah dalam menyalurkan dengan jujur setiap derma yang diterimanya dari orang ramai,” tulis PU Azman.

Tambahnya lagi, dalam hal ini Ustaz Ebit Liew, Dato Alif Syukri dan sesiapa saja yang rajin kita tengok memberi infaq, insyaAllah adalah wakil ummah untuk mengembangkan sebuah empayar infaq.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber:Duniadanakhirat

Apa komen anda?