Gambar Terkini Gedung Jakel Pada Hari Pertama PKPB, Terdapat Sesuatu Yang Menarik Perhatian Ramai

TERLAJAK perahu boleh diundur, terlajak kata burvk pad4hnya.

Demikian peribahasa yang sesuai menggambarkan situasi semasa yang menimpa syarikat tekstil gergasi terkemuka negara, Kumpulan Jakel apabila wujud gelombang memboikot jenama itu di media sosial.

Ia susulan tularnya paparan Instagram Story adik kepada Pengarah Urusan Kumpulan Jakel, Datuk Mohamed Faroz Mohamed Jakel iaitu Muzaffar Jakel yang seolah-olah menghina orang Melayu.

“Salam Ramadan, saya Mohamed Faroz Bin Mohamed Jakel, ingin memberi pencerahan tentang posting yang tular pada 1 Mei baru-baru ini oleh adik saya, Muzaffar yang mana beliau telah membuat satu kenyataan yang menyinggung perasaan seluruh rakyat Malaysia terutamanya orang Melayu kita.

“Saya juga terkesan dengan posting tersebut. Saya juga marah. Tapi perkara telah berlalu, segala kekhil4fan ini berlaku mungkin salah faham. Tapi telah ditokok tambah oleh posting-posting yang tidak berapa tepat dan sebagainya,” ujarnya.

Mohamed Faroz membuat permohonan maaf itu menerusi satu posting video yang dikongsi menerusi laman Facebook rasmi Jakel pada Ahad malam.

Tular di media sosial gambar gedung JAKEL yang kelihatan seperti tiada orang. Beberapa keping gambar ini telah dimuat naik oleh laman Facebook Oh My Media hari ini.

“Suasana di Jakel Mall. Bagus Jakel, contoh terbaik penjarakan sosial” – Oh My Media

Kesahihan gambar gambar tersebut tidak dapat dipastikan. Tetapi jelas kelihatan tiada pelanggan yang beratur untuk memasuki JAKEL

Sebelum ini tular di media sosial dimana satu gerakkan untuk memboikot JAKEL dilancarkan. Ramai netizen yang menyuarakan bahawa tidak akan membeli pakaian hari raya di JAKEL kerana apa yang terjadi sebelum ini.

Adakah boikot daripada pengguna MELAYU benar benar terlaksana? Adakah masih akan boik0t walaupun penerangan dan permohonan maaf telah dilakukan?

Dalam bulan Ramadan ini, lebih elok kita bermaaf maafan sahaja. Jangan kerana nila setitik rosak susu sebelanga.

Tiada apa apa kenyataan rasmi dari pihak JAKEL tentang penularan gambar gambar tersebut.

Artikel By: Viddy Media

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: HMT

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Gambar Terkini Gedung Jakel Pada Hari Pertama PKPB, Terdapat Sesuatu Yang Menarik Perhatian Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*