“Kaki pukvl, kaki men1pu bagai” – Bekas Staff Jakel Ded4h Perangai Bekas Majikan?

NAampaknya disebabkan kes yang dilabelkan sebagai isu perkauman terhadap pengusaha tekstil terkenal di Malaysia ini, Jakel semakin meleret setelah ramai pihak luar lantang menyuarakan pendapat.

Biarpun permohonan maaf telah dibuat oleh Muzaffar Jakel secara terbuka dan menjelaskan tentang perihal sebenar kenyataannya yang dianggap ada berbaur perkauman itu.

Bagaimanapun, muncul pula satu pendedahan daripada warganet yang dikhabarkan bekas staff Jakel tu. Pendedahaan sisi gelap yang kini sedang menjadi tumpuan netizen di media sosial.

 

Kaki pukul, kaki menipu bagai”

Difahamkan mereka mark up harga, yang melambung malah sikap-sikap majikan di syarikat itu juga tervk.

Staff itu telah bekerja selama 9 bulan di syarikat tersebut, katanya gaji yang diterima hanya RM 126 sebulan

Dalam masa yang sama dia juga mempertikaikan sikap mereka yang berbeza dengan pengasas asal, sistem jadi por4k peranda apabila ahli keluarga lain yang jaga.

Selain kebajikannya juga tidak terjaga kerana dibayar dengan harga murah, ada juga sisi gelap lain yang diceritakannya. Korang baca ni.

Katanya lagi, kalau nak cerita panjang lagi dan banyak tak terkira. Bagaimanapun kesahihan pasal cerita ini masih belum diketahui lagi.

Ada netizen yang percaya dan ada juga yang tidak, tapi ramai lagi netizen masih marah dengan mereka ni.

Walaubagaimanapun, pihak Jakel dah membuat permohonan maaf kerana kenyataan itu sebenarnya disalah ertikan dan hanya keratan itu sahaja yang dipaparkan sebagai bahan untuk menjadi kecaman.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: LOBAKMERAH

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Kaki pukvl, kaki men1pu bagai” – Bekas Staff Jakel Ded4h Perangai Bekas Majikan?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*