Pejam mata kena kec4m

KUALA LUMPUR: Pelakon drama Nasi Kerabu Untuk Che Abe, Scha Elinnea, 20, tidak kisah dias4k cemuh4n berikutan dilab3l imej s3ksi, m4lah tidak menyimpan dalam hati.

“Saya tak kisah netizen nak cakap sebab saya agak s3ksi sejak dahulu. Bukan sahaja di laman Instagram (IG), m4lah juga di luar.

“Saya terbuka menerima krit1kan netizen, namun memilih untuk tidak menyimpan dalam hati. Saya hanya mahu menjadi diri sendiri.

“Saya tak mahu dalam laman sosial jadi orang lain, di luar pula orang lain. Saya tiada mas4lah apabila netizen melont4rkan komen neg4tif, saya pejam mata. Saya membacanya, tetapi tidak pernah membal4s,” katanya kepada BH Online.

Bagaimanapun, Scha yang menguk1r nama menerusi drama Cik Reen & Encik Ngok Ngek dan Voice Note berkata, adilkah seseorang diadili hanya kerana berimej s3ksi.

“Orang di luar tak kenal saya secara perib4di, jadi jang4n mengad1li hanya kerana saya suka berpakaian s3ksi.

“Saya tidak hanya bergantung pada rupa dan imej semata-mata untuk berjaya dalam bidang lakonan.

“Bagi saya, jika c4ntik dan s3ksi, tetapi tiada bak4t pun tiada gunanya. Lebih lagi, memilih kerjaya sebagai pelakon, tiada bakat, tak boleh buat apa. Jadi, saya bersyukur memiliki kelebihan dan insya-Allah, saya akan menggunakan bak4t dengan baik,” katanya.

Gadis kelahiran Kelantan tetapi dibesarkan di Kedah dan Kuala Lumpur itu mula diperkenalkan menerusi drama Mr Grey pada 2018. Terbaharu, Scha membintangi drama Nasi Kerabu Untuk Cik Abe yang kini sedang disiarkan di slot Akasia di TV3.

Mengakui gembira kali pertama dapat melol0skan diri menghiasi slot Akasia, Scha berkata, biarpun bukan selaku pelakon utama, tetapi dia sudah berb3sar hati.

“Awalnya, drama Nasi Kerabu Untuk Cik Abe bukan disiarkan di slot Akasia, tetapi rezeki akhirnya terpilih menghiasi slot popular ini.

“Saya sangat gembira sebaik mendapat tahu ia akan ditayangkan di slot Akasia.

“Kita tahu bukan mudah slot yang dinantikan ramai pelakon ini. Saya tak pernah mendapat peluang, ini membuatkan ramai penonton mula menyedari kehadiran saya. Saya bersyukur ramai penonton meningg4lkan komen dalam laman sosial,” katanya.

Scha atau nama sebenarnya, Natasha Mohamed Mubeen berkata, kebanyakan komen yang diterima pos1tif.

“Apabila membawa watak Zetty, kom3n yang ditingg4lkan juga tidak berb4u kec4man. Ia berbeza dengan maklum balas ketika saya membintangi drama Voice Note. Saya dikec4m kerana karakt3r negat1f.

“Tak kira pos1tif atau negat1f, saya mengambilnya sebagai proses pembelajaran. Saya akan tampil menerusi filem Marabahaya Underground pula selepas ini,” katanya.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : BHO

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pejam mata kena kec4m"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*