Selepas Harta Arwh Abam Dibahagi Cara Faraid, Sekali Mamak Puteh Pula Bersuara

Anggota kumpulan Puteh, Mamak enggan mengulas panjang mengenai kemelvt yang berlaku di antara sahabatnya Ali dan kakak Ipar, Siti Norhidayah Mohd Ali.

Bagi Mamak, kedua-dua pihak sudah cukup matang untuk menyelesaikan masalah mereka sendiri tanpa campur tangan orang luar.

“Siapalah saya untuk mencampuri urusan keluarga mereka. Saya tidak masuk belah mana-mana cuma saya harap kemelvt di antara mereka dapat diselesaikan secara baik.

“Saya juga berharap agar orang di luar sana juga tidak mencampuri urusan Ali dan Hidayah. Saya sedih baca komen-komen yang menghentam mereka itu dan ini.

“Sudah-sudahlah, berikan kedua-dua mereka ruang untuk selesaikan masalah mereka,” katanya kepada Gempak.

Mamak juga berharap agar orang ramai dapat mendoakan arwh Abam supaya sentiasa tenang dan kemelvt keluarga ini berakhir.

“Orang luar doakanlah arwh sentiasa tenang di alam b4rzakh dan kemelut keluarganya berakhir dengan baik,” katanya.

Dalam perkembangan terkini, Gempak difahamkan urusan tuntutan faraid Norhidayah yang difailkan pada 15 Julai lalu sudah diselesaikan hari ini.

Norhidayah Mohd Ali berpuas hati dengan keputusan Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam yang menetapkan pembahagian berdasarkan hukum syarak membabitkan rumah, kereta, wang ringgit, barang peribadi seperti jam tangan, kasut, telefon bimbit, kamera dan barangan lain peninggalan Allahyrham.

Bagaimanapun Norhidayah enggan mengulas mengenai dakw4an adik iparnya, mengenai wang RM10,000 yang dikeluarkan dari akaun arwh, sama ada ia akan dipulangkan semula atau difaraidkan.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Selepas Harta Arwh Abam Dibahagi Cara Faraid, Sekali Mamak Puteh Pula Bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*