Pavithra Tarik Balik Tudvhan, Sugu Dilepaskan

Bekas pekerja ladang M Sugu dilepas tanpa dibebaskan daripada tudvhan menced3rakan isterinya yang juga Youtuber (penggiat YouTube) masakan S Pavithra.

Keputusan itu dibuat oleh Mahkamah Sesyen Ipoh, hari ini.

Menerusi laporan Astro Awani, Hakim Norashima Khalid membuat keputusan itu selepas membenarkan permohonan Timbalan Pendakwa Raya Liyana Zawani Mohd Radzi berikutan Pavithra mengangkat sump4h bagi menarik balik pertudvhan dengan rela tanpa paks4an dan ugvtan ketika prosiding.

Terdahulu, peguam Syahrul Nizam Mohd Rabi yang mewakili tertvduh memohon mahkamah melepas dan membebaskan Sugu kerana saksi utama iaitu pengadu kes itu memaklumkan tidak akan meneruskan kes tersebut.

Bagaimanapun, Liyana Zawani memohon mahkamah untuk melepas tanpa dibebaskan tervuduh daripada pertudvhan, mengambil kira kemungkinan pihak pendakw4an mempunyai keperluan atau sebab yang kukuh untuk menudvh semula kes berkenaan.

Sugu, 29, did4kwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseks4an yang dibaca bersama Seksyen 326A Kanun Keseks4an kerana sengaja menyebabkan keceder4an di bahagian bibir, pipi sebelah kiri dan lengan kanan isterinya menggunakan telefon bimbit serta hulu sabit.

Dia did4kwa melakukan kesal4han itu di tempat letak kenderaan Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini, antara 4 hingga 6 petang, 21 Julai lalu.

Sugu turut did4kwa mengikut Seksyen 6 (1) Akta Bahan-Bahan Kak1san dan Letvpan dan Senj4ta Berb4haya 1958 kerana memiliki senj4ta berbah4ya iaitu seb1lah sabit berukuran 66 sentimeter kira-kira 6 petang pada tempat dan tarikh sama.

Bagi pertudvhan berkenaan, pihak pembelaan memberitahu akan menghantar surat permohonan representasi kepada pihak pend4kwaan untuk mengkaji semula status kes dan meneliti semula pertudvhan terhadap Sugu.

Mahkamah menetapkan 22 Oktober depan sebagai sebutan semula kes untuk jawapan representasi.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Astro Awani via GEMPAK

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Pavithra Tarik Balik Tudvhan, Sugu Dilepaskan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*