“Maklum sahajalah, suami saya seorang bilal” – Noraniza Idris

Diumumkan sebagai salah seorang peserta Gegar Vaganza musim ke-7, ramai yang mempersoalkan keputusan penyanyi Noraniza Idris kerana didakwa tidak sesuai dengannya yang sudah bertaraf legenda.

Bagaimanapun, Noraniza atau lebih mesra disapa Kak Ani berkata dia mempunyai alasan tersendiri menyertai pertandingan tersebut dimana dia melihat peluang dapat menarik muzik Irama Malaysia kepada penonton.

“Apa yang dilakukan demi masa depan muzik Irama Malaysia. Saya lebih melihat kepada peluang yang diperoleh selepas menyertai program ini. Saya, seorang penggemar muzik irama tradisional yang tegar.

“Sebelum ini, saya agak sukar membawa irama ini ke depan. Justeru, apabila orang melihat saya di pentas berkenaan, dapatlah juga menarik irama ini untuk bersama saya. Bukan mudah menyertai pertandingan kerana banyak tekanan, tetapi saya sedia kembali belajar.

“Saya tak pernah belajar vokal sepanjang lebih tiga dekad dalam bidang nyanyian. Untuk program GV7, pihak pengurusan menyediakan seorang guru untuk melatih saya. Jujurnya, saya tak yakin mahu menyertainya jika berseorangan,” katanya kepada BH Online.

Dalam pada itu, Kak Ani berkata suaminya turut menetapkan syarat untuk menyertai pertandingan tersebut iaitu pakaian tak boleh keterlaluan dan dilarang terkinja-kinja di atas pentas.

“Sebelum memberi kebenaran, suami buat solat sunat dan bertanyakan beberapa soalan kepada syarikat pengurusan, Mind Order yang menjadi wakil Astro untuk melamar saya menyertai program GV7.

“Selepas berpuas dengan jawapan yang diberikan, barulah suami beri keizinan. Itupun ada syarat yang perlu dipatuhi seperti jaga cara berpakaian dan tidak terlalu terkinja-kinja atas pentas. Maklum sahajalah, suami saya seorang bilal.

“Anak juga berpesan perkara yang sama. Segala pesanan akan saya ingat demi menjaga nama baik keluarga dan anggota keluarga lain. Tak mahu nanti ada sesiapa yang terasa hati,” ujarnya.

Komen netizen :

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Rotikaya

Apa komen anda?

Be the first to comment on "“Maklum sahajalah, suami saya seorang bilal” – Noraniza Idris"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*