S4kitnya Hilang Sahabat

Rezeki, jodoh, dan aj4l, sudah ditetapkan oleh Allah S.W.T sejak azali lagi. Di media sosial tul4r satu cerita sebak, mengenai seorang gadis yang telah dijemput Ilahi. Gadis tersebut yang dikenali sebagai Fara Dilayla, meningg4l dunia semalam, akib4t sak1t tul4ng belakang.

Menerusi tweet Aqil Ash, dia menceritakan janji-janji terakhir yang belum sempat ditunaikan kepada arwh. Sepatutnya, Aqil akan belanja arwh makan setelah arwh dibenarkan keluar dari hospital. Namun, hasratnya tidak kesampaian apabila arwh terlebih dahulu dijemput Ilahi.

Tambahan pula, dia turut menceritakan arwh seorang yang sangat baik dan disayangi oleh ramai. Ketika proses pengebvmian, ramai yang datang untuk menziarah arwh. Dia juga sempat meluahkan rasa sed1h kerana telah kehilangan seorang sahabat yang baik.

Sebelum ini, dia pernah termimpi arwah yang menyuruhnya datang untuk teman di hospital. Arwh juga ketika itu tidak membenarkan Aqil untuk pulang ke rumah. Rupa-rupanya itu ‘hint’ yang diberikan kepadanya sebelum arwh meningg4l dunia.

Dina Zainal, menerusi tweetnya, mengucapkan terima kasih kepada arwh kerana sanggup bersusah senang bersama. Tambahan pula, mereka berdua ‘sempat’ merancang untuk menjadi pereka fesyen satu hari nanti. Tidak berakhir di situ, dia turut meluahkan rasa sedih dan sebak atas pemergian arwh.

Sebelum arwh dijemput Ilahi, mereka sempat berbalas Whatsapp ketika itu, dan Fara sempat mengirim satu foto membuat mini love tanda sayang kepada sahabatnya. Fara ketika itu juga sempat mengucapkan terima kasih kepada Dina yang sanggup berada di sisinya sejak dahulu lagi dan meluahkan perasaan sayangnya kepada Dina.

Menerusi ruangan balas, rata-rata warganet mengucapkan tazkiah dan mendoakan supaya roh arwah dicucuri rahmat.

Sumber: Aqil Ash Dina Zainal

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : OHBULAN

Apa komen anda?

Be the first to comment on "S4kitnya Hilang Sahabat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*