Belum reda ketukan m1steri, muncul pula individu berpakaian seragam berwarna hijau dan biru yg berkunjung dari rumah ke rumah

Penduduk di beberapa kampung di daerah Sabak Bernam diselubungi mist3ri apabila mend4kwa dig4nggu dengan bunyi pintu rumah mereka diketuk tanpa salam sejak kelmarin.

G4ngguan mist3ri itu dipercayai mula mengg4nggu penduduk pada waktu malam hingga awal pagi membabitkan beberapa kampung antaranya Kampung Batu 37, Batu 38, Kampung Tengah dan Kampung Banting.

Tapi belum lagi reda mist3ri ketuk pintu, muncul pula sekumpulan mereka yanng mengah4mp1ri rumah penduduk  sehingga mereka ditvduh Sc4mmer Dan Per0mpak

Mereka Ditvduh Sc4mmer Dan Per0mpak

Kehadiran individu berpakaian seragam berwarna hijau dan biru yang berkunjung dari rumah ke rumah, bukan untuk mer0mpak tetapi sekadar menjalankan kempen keselamatan dan menjual sistem keselamatan gas berkualiti tinggi.

Itu penjelasan Pengurus UGS Network Service (M) Sdn Bhd Cawangan Terengganu, Mohd Fardly Mat Jusoh berhubung dakw4an bahawa ejen syarikat itu mei1pu dan mer0mpak seperti yang tul4r dalam media sosial sejak 11 November lalu.

Mohd Fardly berkata, UGS Network Service (AJL931471) merupakan syarikat jualan langsung berdaftar dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna sejak tahun 2003.

“Kami minta maaf jika kehadiran kami mengundang rasa tidak selesa tetapi tujuan kami hanya mahu memberikan kesedaran tentang kepentingan menggunakan kepala gas yang dilengkapi ciri keselamatan kepada orang ramai.

“Penerangan ini memerlukan kami menunjukkan demonstrasi agar pengguna lebih jelas sebab itu kami memohon izin masuk ke rumah,” katanya kepada pemberita pada sidang media di sini kelmarin.

Mohd Fardly berkata, semua ejen jualan langsung UGS Network Service akan bergerak dari rumah ke rumah bermula jam 9 pagi hingga 6.30 petang dengan memakai pakaian seragam dan mempunyai pas pekerja yang membuktikan mereka mewakili syarikat.

Beliau berkata, kebiasaannya pada waktu itu hanya suri rumah atau warga emas yang ada di rumah manakala penghuni lain keluar bekerja.

POSTING YANG TULAR MENGATAKAN UGS NETWORK SC4MMER

Katanya, keadaan itu mungkin menimbulkan salah faham hingga menyebabkan mereka ditudvh men1pu.

“Bermula dengan satu lokasi, tudvhan itu yang tul4r dalam Facebook dan WhatsApp mereb4k ke seluruh negara sehingga orang ramai beranggapan kami adalah pen1pu dan peromp4k.

“Hal ini menyebabkan ejen-ejen jualan kami bimbang akan keselamatan diri untuk menjalankan kempen dari rumah ke rumah,” katanya.

POSTING MOHON MAAF SELEPAS TAHU PERKARA SEBENAR

Sementara itu, Pengurus UGS Network Service Cawangan Pahang, Halton Saato berkata, keadaan itu memaksanya membuat beberapa lap0ran polis dibuat bagi menjamin keselamatan pekerja berikutan ada antara mereka dianc4m.

“Kami tidak memksa pelanggan untuk membeli alat keselamatan kepala gas yang dijual.

“Kepada mereka yang telah membeli produk kami, jika tidak berpuas hati dengan produk ini boleh pulangkan dan kami akan kembalikan semula wang,” katanya.

Menurutnya, alat itu turut dilengkapi ciri keselamatan dan diluluskan oleh Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) bagi menjamin kesejahteraan pengguna.

KAMI BUKAN SC4MMER

Selain itu katanya, alat berkenaan mempunyai perlindungan insurans dan diberi penyelenggaraan percuma sepanjang hayat penggunaan.

“Malah kami mempunyai pejabat di seluruh negeri termasuk Sabah dan Sarawak, jadi mana mungkin kami men1pu,” katanya.

Halton berkata, syarikat yang sudah bertapak selama 17 tahun itu mempunyai ribuan pelanggan termasuk dalam kalangan artis dan orang kenamaan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Sinar Harian

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Belum reda ketukan m1steri, muncul pula individu berpakaian seragam berwarna hijau dan biru yg berkunjung dari rumah ke rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*