Dakwa Ebit Lew Pilih Kasih, Lelaki Ini Ber4ng Tidak Pernah Dibantu

Ebit Lew bukanlah satu nama yang asing lagi di Malaysia. Jika penduduk Amerika Syarikat menjadikan Superman sebagai simbol adiwira mereka, di Malaysia kita ada Ustaz Ebit Lew yang sering membantu rakyat Malaysia apabila dit1mpa kesus4han.

Baru-baru ini, Ustaz Ebit Lew ada membantu sebuah keluarga yang dit1mpa kesus4han akibat motosikal mereka yang terb4kar. Lebih mem1lukan, mangsa ialah seorang Orang Kurang Upaya (OKV) dan mempunyai dua orang anak. Motosikal yang terb4kar pula merupakan salah satu sumber untuk mencari rezeki.

Simpati dengan nasib yang menimpa lelaki itu, Ustaz Ebit Lew menghadiahkan sebuah motosikal baharu, beserta barangan dapur untuk 84 buah keluarga yang menetap di kawasan itu.

Rata-rata netizen memberi pujian dan mengucapkan terima kasih kepada Ustaz Ebit Lew kerana sudi membantu keluarga ini. Bagaimanapun, ada satu komen kurang enak yang mend4kwa Ustaz Ebit Lew memilih bulu dalam menghulurkan bantuan.

Dalam huraian komen tersebut, lelaki ini mend4kwa dirinya telah ditimpa kesus4han dan telah beberapa kali cuba menghubungi Ustaz Ebit Lew untuk meminta bantuan. Terangnya lagi, dia sudah 4 tahun meng4nggur dan sedang menghadapi krisis hidup.

Namun, dia kecewa kerana permohonannya tidak mendapat perhatian pihak Ustaz Ebit Lew. Malah, lelaki ini juga mend4kwa akaun Facebook miliknya telah dihal4ng oleh Facebook Page pemilik Elews Mart itu.

Kecewa dengan sikap Ustaz Ebit Lew yang memilih bulu dalam menghulurkan bantuan, lelaki ini berkata dia akan menuntut haknya di akhirat kelak.

Bagaimanapun, lelaki ini meluahkan rasa syukur kerana kini dia tidak lagi menganggur dan mempunyai kedai jeruk yang mampu untuk menanggung perbelanjaan hariannya.

Luahan lelaki ini mendapat kecaman netizen yang beranggapan itu bukanlah tugas Ustaz Ebit Lew, namun tanggungjawab wakil politik yang berkhidmat di kawasan tinggalnya.

“Kau ingat UEL tu politician ke”

“Kau tukar bin lah”

“4 tahun menganggur?”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: LOBAKMERAH

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Dakwa Ebit Lew Pilih Kasih, Lelaki Ini Ber4ng Tidak Pernah Dibantu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*