Foto Da’i Syed berg4ri di mahkamah ters3bar. Status terbaru bapa tarik perhatian ramai

Pendakwah yang dicungkil bakatnya daripada program realiti itu did4kwa melakukan perbuatan jij1k tersebut di Studio I-Soho, Seksyen 7, Shah Alam dalam kejadian pada 11 September tahun lalu.

“Dalam kejadian sekitar jam 8 malam itu m4ngsa perempuan berusia 23 tahun telah keluar dengan s4spek yang baru dikenali di laman sosial Instagram dengan menaiki kereta milik svspek jenis BMW untuk membuat perbincangan berkenaan mas4lah kemurvngan yang dihadapi dengan kaedah perub4tan Islam.

“S2spek telah membawa m4ng-sa makan di kedai makan di kawasan Batu 3, Shah Alam dan selepas makan, m4ng-sa telah dibawa ke rumah s2spek di Seksyen 7 dengan alasan untuk memberikan penerangan bagaimana boleh keluar daripada penyak1t kemvrungan.

Pendkwah tersebut dibawa ke mahkamah bagi permohonan rem4n.

“- telah dir0-gol oleh svspek dan mang-sa tidak terdaya hendak melawan serta tidak tahu cara mahu keluar dari tempat tersebut, ” katanya.

Menurut Baharudin lagi, sehari selepas kejadian iaitu pada 12 September 2019, sekitar pukul 6.40 pagi, svspek did4kwa memberikan amaran kepada mang-sa supaya merahsiakan apa yang berlaku dan memberi am4ran yang mang-sa sentiasa dipantau pada setiap masa.

Tambahnya lagi, svspek terus menghantar mang-sa ke bawah lobi apartment dan mang-sa menaiki Grab untuk pulang ke rumah sewa mang-sa di Subang Jaya.

Bagaimanapun pada 23 September 2019 mang-sa telah dimasukkan ke Hospital Kajang kerana mengalami tekanan perasaan serta dirujuk ke raw4tan psikiatri.

“Pada Oktober 2019, mang-sa telah balik ke rumah keluarga di Triang, Pahang serta telah mendapat raw4tan semula di Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh dan ditahan di wad psikiatri selama lima hari.

“Pihak Hospital Temerloh mengatakan mang-sa telah mengalami tekanan perasaan yang teruk serta trauma akibat daripada kejadian tersebut dan sehingga laporan polis ini dibuat, mang-sa masih menerima rawatan susulan di hospital yang sama.

Kes disiasat di bawah S33ksyen 376 Kanun Kes3ksaan dan svspek yang ditah4an di lok4p IPD Shah Alam direman pagi Jumaat untuk membantu siasatan lanjut.

Berikut pula status terkini bapa kepada Da’i Syed 

“Allah saja tempat aku berserah…

“Apapun, aku hadapkan padamu ya Rabb..

“Sesungguhnya Allah menghendaki supaya dihapuskan kekotoran daripada kamu, sebersih-bersihnya.”

Rata-rata netizan mendoakan kebaikan untuk keluarga ini dan tabah menghadapi ujian

Semoga dipermudahkan urusan dan diberikan kekuatan untuk menghadapi ujian ini.

“Ayahanda telah lama meningg4lkan ibu” Da’i Syed

PENDAKWAH muda Da’i Syed menegaskan kem3lut antara dia dan bapanya iaitu Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail terlalu perib4di untuk dikongsikan kepada umum.

Biarpun tidak berkongsi secara terperinci, Syed, 25, mengakui mereka tidak mempunyai hubungan b4ik selepas dia memilih untuk menyertai program Da’i pada 2016.

Syed berkata, bapanya itu telah berpindah ke Cairo, Mesir selepas berpis4h dengan ibunya pada 2017.

“Saya percaya bahawa keadaan sebenar hubungan antara ayahanda dan saya adalah perkara peribadi yang perlu disimpan sendiri.

Da’i Syed muat naik kenyataan rasmi di Instagram.

“Cukuplah sekadar saya menyatakan bahawa ayahanda telah lama meningg4lkan ibu sejak tahun 2017, lantas berpindah ke Cairo, Mesir.

“Hubungan antara kami berdua keruh seawal tahun 2016 apabila beliau tidak bersetuju dengan pilihan kerjaya hidup saya untuk menyertai program Da’i yang ditayangkan di televisyen.

“Namun atas hormat seorang anakanda kepada ayahandanya, saya terima nasihat yang diberikan itu dengan hati terbuka,” kata Syed.

Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail mendedahkan perkara itu dengan memuat naik kenyataan rasmi di Instagram pada Rabu.

Cukuplah sekadar saya menyatakan bahawa ayahanda telah lama meningg4lkan ibu sejak tahun 2017.

Sebelum ini, bapa kepada pendakwah muda itu menerusi laman Facebook mengakui sudah lama mendengar berita bu-ruk yang membabitkan anaknya.

Malah Syed Mohammad Shaiful turut mendedahkan anaknya mengabaikan segala mesej yang dihantarnya sejak dua tahun lalu.

Berikutan dakwaan yang tular, Syed Mohammad Shaiful menasihati agar pihak yang mendakwa menjadi mngsa segera melaporkan kepada pihak berkuasa.

Dalam pada itu, Syed yang juga penyanyi memberitahu dia bakal memfailkan s4man fitn4h terhadap individu yang menyebarkan dakwaan tersebut di laman Twitter.

Da’i Syed dedah bapanya sudah meningg4lkan ibunya sejak 2017.

“Saya dengan ini menutut supaya pengguna akaun Twitter yang berkenaan untuk memad4m segala kenyataan yang bersifat fitn4h, ditokok tambah, disebarkan dan ditujukan kepada saya sama ada secara langsung atau tidak langsung dengan kadar segera.

“Permohonan maaf secara bertulis kepada saya juga perlu dilakukan bagi memperbetulkan keadaan. Permohanan maaf ini kemudiannya perlu disebarkan dengan cara sama fitn4h ke atas saya disebarkan.

“Sebarang kedeg1lan oleh mana-mana pengguna akaun Twitter yang berkenaan, akan saya terima sebagai pelawaan bagi saya memulakan tindakan s4man fitn4h di mahkamah terhadap mereka,” ujarnya.

Pada Selasa, Da’i Syed tampil membuat laporan polis bagi menafikan dakw4an dia terbabit dalam kes rg0l seperti yang ditularkan di Twitter.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : http://transformasi.pw/2020/11/27/nasihatt-ayohhh/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Foto Da’i Syed berg4ri di mahkamah ters3bar. Status terbaru bapa tarik perhatian ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*