Gadis Cerita Kisah Sebenar

Sejak beberapa hari lalu heboh dengan berita seorang pendkwah muda dikenali ramai yang did4kwa mer0-goI seorang gadis berusia 23 tahun.

Berita hari ini pula mengatakan pendkwah terbabit sudah pun dit4han rem4n.

Dalam pada itu, gadis yang mend4kwa dirinya dir0-goI akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

” Saya tiada kekuatan untuk membuat Iaporan poIis sebelum ini kerana takvt selepas diugvt,” kata seorang wanita berusia 23 tahun yang mend4kwa menjadi mngsa r0-goI pendkwah muda seperti yang tul4r di media sosial, baru-baru ini.

Wanita yang dikenali sebagai Mia (bukan nama sebenar ) itu berkata, antara sebab lain dia tidak membuat Iaporan ketika itu adalah kerana ibu bapanya tidak mengizinkan.

(GAMBAR ATAS KIRI ADALAH SEKADAR HIASAN)

Ugvt sam4n jika lap0r polis

” Pendkwah terbabit pernah ugvt nak sam4n jika saya buka mulut atau membuat Iaporan poIis.

” Ibu bapa juga tidak benarkan saya membuat Iaporan poIis kerana m4lu jika perkara ini menjadi kec0h dan diketahui ramai.

” Namun, selepas mendapat sokongan dan bantuan daripada beberapa pihak, saya beranikan diri untuk membuat Iaporan poIis, Rabu lalu,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Menurutnya, dia berharap Iaporan yang dibuat dapat menegakkan keadilan selepas melalui pelbagai der1ta dalam hidup.

” Saya berharap selepas ini keadilan dapat ditegakkan sekali gus membayar semula der1ta yang pernah saya alami sebelum ini.

” Sedikit sebanyak dapat melegakan hati selepas memendamnya sekian lama,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan seorang pendkwah selebriti dit4han poIis malam tadi bagi membantu s1asatan kes dakw4an mer0-goI seorang gadis di Shah Alam, Selangor, tahun lalu.

Suspk berusia 25 tahun itu ditahan kira-kira jam 11 malam selepas tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Shah Alam.

Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib dipetik sebagai berkata, pihaknya menerima Iaporan mngsa berusia berhubung perkara itu, semalam.

Katanya, mngsa dipercayai keluar dengan suspk yang dikenali menerusi Instagram pada 11 September tahun lalu.

Da’i Syed buat Iaporan poIis

Sementara itu dalam Iaporan berasingan, pendkwah muda, Da’i Syed, 25, atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail membuat Iaporan poIis terhadap pemilik akaun Twitter, Ainunnnajwa yang didakwa memf1tnahnya mer0-goI seorang gadis.

Laporan itu dibuat di Balai PoIis Mutiara Damansara, di sini, jam 5.45 petang Selasa lalu susulan pemilik akaun berkenaan mend4kwa rakannya mengalami tr4uma selepas menjadi mngsa r0-goI pendkwah itu.

Kesal dengan tudvhan berkenaan, Syed berkata, Iaporan itu dibuat untuk membersihkan nama baiknya, selain melindungi dirinya daripada dikaitkan dengan dakw4an tidak berasas itu.

” Tudvhan itu terlalu berat dan menjatvhkan maruah serta reputasi saya. Saya terkejut dengan tudvhan itu dan menyifatkan ia sebagai f1tnah paling burvk yang pernah saya hadapi selama menjadi pendkwah.

” Saya memandang serius perkara ini dan berharap pihak berkuasa dapat menjalankan sqiasatan lanjut kerana dakw4an itu mencem4rkan nama baik saya,” katanya.

Menurut Syed, dia menganggap f1tnah yang dilemparkan sebagai dugaan dalam menjalankan tanggungjawab sebagai pendkwah.

” Saya berharap isu ini dapat diselesaikan dengan segera kerana ia mencal4rkan maruah saya dan keluarga.

” Saya anggap kntroversi ini sebagai dug4an dalam saya menjalankan tanggungjawab untuk menyalurkan mesej Islam,” kata beliau.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : http://limauais.pw/2020/11/27/baru-sekarang-mia-buat-laporan/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Gadis Cerita Kisah Sebenar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*