Ulama Anggap Nikita Mirzani Umat Islam Yang Berb4haya, Merendahkan Syurga

Aktres Nikita Mirzani kini menjadi sebutan di Indonesia. Dia sering menjadi perhatian kerana semua tind4kan dan kata-katanya yang penuh kontr0versi.

Salah satunya dia pernah berbicara soal syurga dan ner4ka. Ibu kepada tiga anak ini mendedahkan fakta mengejutkan mengenai harapannya untuk masa depan.

Foto: IG Nikita Mirzani

Daripada mencari jalan ke syurga, Nikita sudah bersedia untuk masuk ner4ka. Malah, dia merancang untuk mengadakan pesta atau acara di neraka.

“Saya sudah katakan bahawa saya tidak g1lakan untuk masuk ke syurga. Kalau saya masuk ke ner4ka pun tak mengapa. Senang! Saya akan bertemu dengan ramai teman,”- kata Nikita.

“Siapa tahu saya akan dapat mengadakan acara di sana nanti. Saya berjumpa dengan Michael Jackson, siapa yang akan anda temui? Penyanyi wanita yang meningg4l kerana ov3rdos, Amy Winehouse. Saya lebih baik pergi ke neraka. Di sana saya bertemu dengan ramai artis. Bukan artis Indonesia ya. “

Ulama Anggap Nikita Mirzani Umat Islam Yang Berbah4ya

Kata-kata jenaka Nikita membuat ulama yang disegani di Indoneisa, Buya Yahya mengkriti1k dan memberi nasihat. Dia menganggap sikap Nikita cukup berb4haya.

“Sekiranya ada seorang hamba yang bercakap seperti itu, maka dia telah mengalami kecel4kaan besar. Kita harus sed1h, dia mengalami musibah. Bukan hanya kepalanya yang ret4k, tetapi imannya juga hilang. Kita doakan dapat hidayah dan sedar kalau ada orang seperti itu,” kata Buya.

“Apatah lagi, dia mengatakan sudah tidak menginginkan lagi untuk masuk syurga, wah ini bah4ya betul, sesiapa pun yang mempunyai perangai dan kemahuan seperti itu, maksudnya dia akan dimudahkan menuju ke ner4ka kalau memang tempatnya adalah di ner4ka, naudzub1llah. Hal yang menjadikan seseorang keluar dari iman adalah merendahkan syurga dan ner4ka. Kemudian, jika ada orang yang mengucapkan seperti itu, kita sed1h.”

Buya juga meminta orang ramai lebih berhati-hati. Dia menilai bahawa orang seperti Nikita cenderung membuat orang lain terlvka.

“Semua d0sa akan dilakukannya, mengapa? Dia tidak takvt ner4ka, baginya apa sahaja yang dia lakukan, dia tidak peduli dengan hari pembalasan, nauzub1llah, maka manusia jenis ini adalah manusia yang paling berbah4ya. Anda mahu jual beli dengan orang ini, oh dia boleh saja men1pu Anda, kenapa? Dia tak peduli, men1pu boleh masuk ner4ka, dia tak peduli teman saya banyak di sana,” kata Buya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : Murai.my

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Ulama Anggap Nikita Mirzani Umat Islam Yang Berb4haya, Merendahkan Syurga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*