Anak Syurga’ Di Kebvmikan Tanpa Ibu Dan Ahli Keluarga Lain,Hanya Atuk Dan Imam Kampung Sahaja Yang menguruskan Di Tanah Kubvr Buat Ramai Rasa Seb4k

Saban hari, media sosial sentiasa dihujani dengan pelbagai kisah kebaikan yang boleh memberi inspirasi dan teladan yang baik kepada umum.

Abam Botak juga tidak terlepas dalam berkongsi segala bantuan yang diberikannya kepada orang ramai yang tidak berkemampuan menguruskan jenzah ahli-ahli keluarga.

Menerusi kiriman terbarunya, beliau berkongsi mengenai jenzah seorang bayi yang baru dilahirkan. Lebih sayu, disebabkan ibu kepada bayi itu masih lagi skit di hospital, hanya datuknya sahaja yang menemaninya ke tempat persemdian.

Sepanjang 7 hari itu jugaklah saya dan team Abam Botak tanpa putus bersama waris-waris jenzah menguruskan urusan terakhir sebatang jas4d bernama manusia didunia ini.

Kami menerima panggilan dari 4 waris yang memerlukan khidmat kami. Alhamdulillah, Tuhan izinkan kami berkhidmat kepada mereka semua tanpa sebarang masalah. Tuhan permudahkan semuanya. Dari awal hingga akhir.

Sekali lagi, kami menerima jenzah seorang bayi yang baru dilahirkan. Sekali lagi Tuhan izinkan kami membantu menguruskan jenzah anak syurga. Ibunya, masih bert4rung keskitan di wad hospital. Pakciknya tengah par4h dikaki akibat dig1igit anjing. Ayahnya entah menghilang ke mana. Yang hanya menemani anak syurga ini ke tanah persemadian hanyalah atuknya dan seorang imam kampung.

Gambar:Abam Botak

Jangan “bersedih” sayang, syurga sudah pasti buatmu. Walau tak ramai yang mengiringi perjalanan akhirmu. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan Tuhan.

AlFatihah (dibaca) untuk mereka yang telah pergi menghadap Illahi. Lagi lagi pada bulan mulia Ramadhan ini. Saya berdoa agar mereka semua ditempatkan ditempat yang mulia disisi Tuhan. Dan diterima semua amalan mereka.

Amiin ya rabbal alamin.

#KitaJagaKita

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: Abam Botak/Media Viral

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Anak Syurga’ Di Kebvmikan Tanpa Ibu Dan Ahli Keluarga Lain,Hanya Atuk Dan Imam Kampung Sahaja Yang menguruskan Di Tanah Kubvr Buat Ramai Rasa Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*