Tragedl PiIu, Hanya Sekejap Kakak Keluar Beli Makanan, Ini Terjadi Pada Adik.

Klang: Kejadian s4dis berlaku di Taman Andalas Klang semalam, apabila seorang wanita warga lndonesia berasal dari Medan dibvnuh dengan kej4m oleh seorang lelaki yang dipercayai jiran mereka berasal dari Acheh.

Mengikut s4ksi ditempat kejadian mngsa yang dikenali dengan nama nita berusia 20an tinggaI bersama kakaknya dan rakan lain dibilik bersebelahan bilik yang disewa svspek dan isteri.

Ketika kejadian kakak m4ngsa dan rakan keluar untuk membeli makanan dikedai bawah rumah kedai yang diduduki mereka, sebaik pulang kakak terkejvt melihat adik terb4ring k4ku dengan berlvmur d4rah dan hampir tlada pakaian menutupi bdan.

Meravng si kakak melihat kejadian tersebut sebelum ke$ dilap0rkan kepada pihak berkuasa, ada sksi melihat seorang lelaki meIarikan diri secara terges4 ges4 dan svspek sudah dikenali kini gambarnya tersebar.

Gambar : svspek.

Dalam pada itu akhbar Harian Metro melaporkan m4yat seorang wanita warganegara Ind0nesia dalam keadaan separuh b0g3l ditemui dengan k3san tik4man di Ieher oleh rakan serumah m4ngsa di Jalan Sri Sarawak 18, Taman Sri Andalas, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, pihaknya menerima panggilan daripada rakan mngsa pada 2.05 petang yang memaklumkan mengenai penemuan m4yat itu.

Slasatan di tempat kejadian dengan bantuan Unit F0rensik Ibu Pejabat PoIis Kontinjen (IPK) Selangor mendapati m4yat seorang wanita lndonesia berusia awal 20an ditemui dalam keadaan terb4ring berlvmuran d4rah.

M4yat m4ngsa yang separuh b0g3l hanya memakai baju T itu ditemui dalam bilik di tingkat satu rumah berkenaan.

Pemeriksaan pada b4dan m4ngsa menemui kes4n tik4man di bahagian l3her sebelah kiri, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Shamsul Amar berkata, m4yat m4ngsa dihantar ke Jabatan F0rens1k H0spital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) untuk bed4h si4sat.

Katanya, pihaknya kini sedang giat membvru svspek bagi membantu sias4tan ke$ mengikut Sksy3n 302 Kanun K3sksaan.

Apa yang berlaku sungguh menyedlhkan, hancvr hati kakak yang menjaga adik dengan penuh kasih sayang kerana amanah ibu dan ayh yang javh di Medan datang ke sini untuk mencari rezeki diperlakukan sedemikian. Al fatihah.

Sumber: media tuIar.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : https://dbongkar.com/2020/12/24/kakak-beli-makanan/

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Tragedl PiIu, Hanya Sekejap Kakak Keluar Beli Makanan, Ini Terjadi Pada Adik."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*