Rumah TMJ hanya tinggal bumbung

MARAN: Taman Maran Jaya (TMJ) di sini antara kawasan paling tervk dilanda b4njir apabila hanya tinggal bahagian bumbung sebilangan besar rumah di situ tidak dinaiki air.

Difahamkan, kali terakhir kawasan perumahan ber­kenaan dilanda banjir bvruk adalah pada 2017, itu pun air hanya pada paras dada.

Seorang penduduk TMJ, Maslinda Daud, 46, berkata, air mula naik di kawasan perumahan tersebut kira-kira pukul 3 pagi kelmarin.

“Pada pagi ini (semalam) memang saya dan keluarga sedang kemas barang untuk dipindahkan ke tempat lebih tinggi, namum belum habis mengemas kami diarah segera berpindah.

“Ini kerana kami dimaklumkan, air naik mendadak pagi ini dan rumah ditenggelami air kira-kira pukul 11 pagi. Nampak bumbung sahaja,” katanya kepada Utusan Malaysia, di sini semalam.

Maslinda berkata, kira-kira 99 peratus barangan di dalam rumahnya ditenggelami air banjir kerana dia dan keluarga langsung tidak sempat menyelamatkannya.

“Saya hanya sempat ambil beg tangan, segala dokumen seperti surat beranak, sijil-sijil semua habis ditengg3lami air.

“Memang kami tidak sangka kejadian banj1r burvk se­perti ini berlaku kerana kali terakhir pada 2017, b4njir hanya pada paras dada. Kali ini ia betul-betul teruk,” katanya. – UTUSAN ONLINE

 

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber : https://www.utusan.com.my/nasional/2021/01/rumah-tmj-hanya-tinggal-bumbung/?fbclid=IwAR2FrQyjAPgyY8pcJjStEX26uhq82DuE7SyNh4mgRvVHSNPAVRqEkXFT9UI

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Rumah TMJ hanya tinggal bumbung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*