Sajat Cerita Dig@ri, Mengaku Status Sebenar?

Usahawan sensasi, kosmetik Nur Sajat tampil menceritakan perkara sebenar mengenai isu vir4l yang melibatkan dirinya baru-baru ini.

Sajat atau nama sebenarnya, Muhammad Sajjad Kamaruzzaman menerusi satu video IGTV diakaun Instagram miliknya menceritakan situasi sebenar yang menyebabkan dirinya dig4ri pegawai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) 6 Januari lalu sehingga dit4han di Pusat Pen4hanan Sementara, Kuala Kubu Bharu.

Sajat menerusi ruangan kapsyen mendkwa dia mendapat layan yang tidak wajar meski hadir bagi memberikan keterangan dan kerjasasama apabila dipanggil untuk s1asatan oleh pihak JAIS berhubung lap0ran yang dibuat terhadapnya pada 23 Ogos 2018, kerana berpakaian wanita ketika mengadakan majlis doa selamat di Wisma Nur Sajat, Seksyen 16 Shah Alam.

“Assalammuaikum, maafkan saya kalau saya berdiamkan diri seketika di IG

“Terlebih dahulu, video dalam ini saya menceritakan apa yang berlaku pada diri saya. Walaupun banyak cerita tak benar keluar dari media sosial, cerita bukan dari sumber yang sahih!

“Saya mengeluarkan video ini,menceritakan kejadian saya pada 6/1/2021 pada hari Rabu. Lap0ran rep0rt pada tahun 23/2/2018 pada masa itu saya ada membuat majlis doa selamat dan bacaan yassin bersama budak2 tahfiz di wisma saya seksyen 16 Shah alam,” tulisnya.

Sajat yang pernah menghasilkan single berjudul Makhlvk Pengg0da itu antara lain turut mendedahkan layanan yang did4kwa telah diterima olehnya oleh pihak berkaitan hingga menyebabkan keced3raan di bahagian tangannya .

“Saya pendekkan cerita,saya dilayan tidak wajar, walaupun saya datang memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS. Hak saya sebagai manusia yang telah memberi kerjasama telah direman dit4han di pusat tah4nan sementara di Kuala Kubu bahru.

“Sepatutnya surat jamin yang dikeluarkan pihak mahkamah itu dilengah-lengahkan oleh mahkamah syariah, saya dig4ri, dikas4ri dengan kata2 dan tindakan, diced3rakan sebegitu rupa.

“Tangan2 dan badan2 saya bengk4k, kerana pergelutan saya ketika saya mempertahankan diri tidak di g4ri. Saya berhak diberi hak asasi kemanusiaan untuk hidup seperti manusia yang lain juga.

“Saya amat sed1h dan kec3wa dengan kejadian ini kerana kesan daripada kejadian ini mengganggu perniagaan saya dan mental saya. Banyak wartawan dan pihak2 tertentu cuba menghubungi saya melalui call, message whatsapp untuk mendapatkan pernyataan daripada saya.

“Tetapi saya mendiamkan diri terlebih dahulu untuk menerangkan kejadian sebenar yang alami sendiri,” tulis Sajat panjang lebar.

Ikuti versi penuhnya di sini;

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nur Sajat (@nursajat23)

Semalam, Sajat turut membuat beberapa luahan yang secara langsung memberikan pendedahan mengenai dirinya sambil menyatakan seolah-olah dirinya kesal dengan diskriminasi sesetengah pihak terhadap golongan sepertinya.

“Ini semua har4m tau Sajat. Kau tu tak layak beragama Islam sebab kay tu id (kad pengenalan) lelaki walaupun kau tak ada nafsu pada wanita! Semua kata kau ini lelaki di dalam IC!

“Walaupun kau dah menjalani pembed4han penuk4ran jant1na, ini semua kau buat wakaf tetap har4m sebab kau berpakaian wanita.

“Kebaikan dalam agama berpandukan pada pakaian! Muhammad Sajjad bin Kamaruzzaman adalah lelaki. Wakaf macam mana pun, hukumnya har4m bila kau berpakaian wanita,” itu antara pended4han yang dibuat Sajat menerusi Insta Stories.

Malah menerusi ruangan sama, Sajat turut berkongsi pandangan netizen.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Tube Viral

Sumber: MH

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Sajat Cerita Dig@ri, Mengaku Status Sebenar?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*