Tervk Dikec4m, Ibu Neelofa Tarik Balik Permohonan Hak ‘Harimau Menangis’, Puncanya Memang Mengeejutkan Ramai

KUALA LUMPUR: Ibu pengacara dan pelakon popular, Neelofa, Datin Noor Kartini nekad menarik balik permohonan penjenaman Harimau Menang1s daripada Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).

Noor Kartini berkata, dia memohon maaf dan sedar akan kekhilafan yang telah dilakukan serta berharap keputusan itu dapat meredakan isu yang tul4r sehingga sohor kini di media sosial.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noor Kartini Noor Mohamed (@noorkartini)

“Saya membuat keputusan membatalkan trademark Harimau Menangis secepat mungkin. Tind4kan saya itu sebenarnya untuk melindungi jenama perniagaan dan agen daripada produk-produk t1ruan.

“Saya memohon maaf dan sedar akan kekh1lafan yang telah dilakukan. Saya berharap keputusan itu dapat menjelaskan dan mered4kan keadaan.,” katanya.

Noor Kartini berkata demikian dalam satu sidang media secara virtual yang berlangsung selama kurang lima minit sebentar tadi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noor Kartini Noor Mohamed (@noorkartini)

Tul4r di media sosial apabila warganet mula ‘menyer4ng’ ibu kepada pengacara popular itu selepas tangkap layar permohonannya di MyIPO tersebar.

Tambah panas, video yang memaparkan Noor Kartini yang sedang memasak daging Harimau Menangis itu mengeluarkan kenyataan seolah-olah sudah mempatenkan resepi Harimau Menangis milik mereka.

Dalam pada itu, ibu Neelofa itu turut menegaskan, dia tidak berniat untuk menutup periuk nasi sesiapa khususnya mereka yang berniaga produk daging Harimau Menangis.

“Bukan tujuan saya untuk tutup pintu rezeki sesiapa. Saya berharap isu ini telah selesai dan tidak perlu dipanjangkan lagi,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Noor Kartini Noor Mohamed (@noorkartini)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.utusan.com.my/nasional/2021/01/harimau-menangis-noor-kartini-tarik-balik-permohonan/

 

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Tervk Dikec4m, Ibu Neelofa Tarik Balik Permohonan Hak ‘Harimau Menangis’, Puncanya Memang Mengeejutkan Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*