Al-Fatihah, Koperal Azmi Kamarudin kemb4li ke rahmatullah

ANGGOTA p0lis yang menderita k4ns3r rahang, Koperal Azmi Kamarudin, 34, men1ngg4l dunia di kediamannya, di Taman Bertam Perdana, Kepala Batas, pagi ini.

Perkara itu dimaklumkan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican menerusi Facebook beliau sebentar tadi.

“duk4cita dimaklumkan Koperal Azmi Kamarudin telah men1ngg4l dunia sebentar tadi. Salam t4kziah buat keluarga allahy4rh4m.

“Marilah sama-sama kita doakan agar r0h allahy4rh4m dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman. InsyaAllah,” tulisnya.

Terdahulu, media melaporkan hasrat anggora p0lis berusia 34 tahun itu untuk bertemu dengan bekas rakan setugas tercapai selepas menerima kunjungan sepasukan p0lis dari Ibu Pejabat p0lis Daerah Seberang Perai Utara (SPU), semalam.

Ketua p0lis Daerah SPU, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd. Noor meluangkan masa kira-kira 30 minit menziarahi Azmi, selain turut menyampaikan sumbangan lampin pakai bu4ng beserta barangan keperluan lain.

Beliau berkata, Azmi adalah bekas anggota yang pernah bertugas di Bahagian Stor Barang K3s Berpusat di Kepala Batas sebelum bertukar ke Bahagian jen4yah Ber4t (D9) Jabatan Siasatan jen4yah (JSJ) Ibu Pejabat p0lis Kontinjen (IPK) Pulau Pinang.

Isteri Azmi, Korporal Noor Ifa Md. Sukari, 36, berkata kesihatan suaminya mula merosot pada Jumaat lepas dan mendapat raw4tan di h0sp1tal Kepala Batas namun dinasihatkan supaya dibawa pulang kerana bimbang w4b4k c0v1d-19 boleh membah4yakan nyawanya.

Katanya, Azmi disahkan menghid4p b4rah rah4ng pada 2018 oleh doktor di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) dan menjalani pelbagai raw4tan antaranya radi0terapi di h0sp1tal Pulau Pinang namun terpaksa dihentikan kerana tidak sesuai.

“Suami kini tidak lagi mampu menguruskan diri selain bergantung harap kepada saya dan juga ibu bapa mentua yang datang dari Betong, Sarawak pada 26 Dis lepas semata-mata ingin berada di samping Azmi.

“Pada Jumaat lepas, dia dah mula kurang makan dan bergantung kepada susu. Doktor juga menasihatkan supaya suami dibawa pulang disebabkan situasi c0v1d-19,” katanya yang bertugas di IPD SPU.

Semoga Allah merahm4ti r0hnya dan menempatkan allahy4rh4m dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah..

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : wowberita

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Al-Fatihah, Koperal Azmi Kamarudin kemb4li ke rahmatullah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*