Dua Kali Tukar Agama, 3 Kisah Peribadi Dewi Sandra Yang Mengejvtkan

Dalam beberapa hari ini, lihat nama Dewi Sandra kini menjadi sebutan di Indonesia selepas dia berkongsi kenangan bersama bapanya.

Dia membincangkan kenangan manisnya dengan bapanya yang diketahui  adalah seorang agn0stik yang kemudian menjadi mualaf. Dewi berkata bahawa ibunya selalu memintanya untuk selalu mendoakan bapanya. Dia, yang masih remaja ketika itu, merasa bingung.

Sehingga suatu hari hasrat ibunya menjadi kenyataan. Bahkan Dewi mengakui bahawa dia tidak menyangka kekuatan doa dapat mengubah bapanya.

Kemudian bapanya menikah semula dengan ibu Dewi. Dia menyatakan hal ini kepada Daniel Mananta di Daniel Mananta Network. Daniel Mananta bingung dengan perkahwinan itu. Sebenarnya ibu bapa Dewi Sandra pernah bercer4i sebelum ini. Dewi juga menjelaskan bahawa mereka berkahwin lagi kerana bapanya telah memelvk agama Islam.

Pada mungkin tidak begitu mengenali siapakah Dewi, berikut kongsikan 3 fakta mengenai beliau yang mungkin ramai tak tahu.

3

 

Foto: Pikiranrakyat

 

Bintang komersial

Wanita kelahiran Brazil ini sebenarnya pertama kali muncul dalam beberapa buah iklan komersial. Dewi Sandra juga pernah membintangi beberapa iklan, seperti pelembap badan, deodoran dan produk elektronik.

2

 

Foto: Viva.co.id

 

Berkahwin Tiga Kali

Dewi berkahwin dengan Surya Saputra, seorang pelakon dan penyanyi Indonesia pada tahun 2000. Namun, perkahwinan keduanya berakhir dengan percer4ian pada 16 Februari 2005. Dewi kemudian berkahwin semula dengan penyanyi Glenn Fredly pada 3 April 2006 di Bali.

Pada bulan Disember 2008, rumah tangga Dewi dan Glenn Fredly dilanda masalah dan  bercer4ai.

Kemudian, pada 11 Disember 2011, Dewi bernikah dengan Agus Rahman di Jakarta. Agus Rahman terkenal sebagai seorang usahawan ang mempunyai kedudukan tertinggi di salah satu pusat membeli-belah terbesar di Jakarta, Grand Indonesia.

1

 

Foto: Fimela

 

Dua kali Tukar Agama

Dewi Sandra telah menukar agamanya sebanyak dua kali kerana perkahwinan. Difahamkan, Dewi merupakan seorang muslim sejak kecil namun, semasa dia berkahwin dengan Glenn, orang ramai menyatakan bahawa Dewi Sandra telah menukar agama  mengikuti Glenn.

Ini dibuktikan melalui perarakan perkahwinan kedua yang berlangsung di Tirta Hotel Bali Chapel. Namun, perkahwinan mereka hanya bertahan selama tiga tahun.

Kemudian dia berkahwin dengan Agus Rahman, dan dilaporkan telah mengubah agamanya lagi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : murai.my

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Dua Kali Tukar Agama, 3 Kisah Peribadi Dewi Sandra Yang Mengejvtkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*