kerana isu Janna Nick, Ini Yang Terjadi Kepada Segelintir Pelajar Malaysia Di Korea..Tak Sangka!!

Kontroversi antara Janna Nick dengan sebahagian besar peminat K-Pop telah membuatkan hampir dua hari hashtag #jannanickisgoingtopartyjail tular sehingga keluar negara.

Janna Nick juga telah membuat laporan polis dengan menafikan dakwaan dia menghina artis K-Pop di media sosial dan tidak lama selepas itu akaun Twitter dan Instagramnya ‘hilang’.

Disebabkan kontr0versi yang berlaku, ada beberapa pihak yang turut terkesan dengan perkara tersebut. Antaranya ialah pelajar yang belajar di Korea Selatan.

Menerusi satu muat naik tangkapan skrin di Twitter, seorang pengguna telah berkongsi perbualan WhatsApp dengan seorang individu yang mempunyai kenalan pelajar Malaysia yang belajar disana apabila telah dikeluarkan dari kumpulan whatsApp tugasan universiti mereka.

Walaupun perkongsian tersebut tidak dapat dipastikan kebenarannya, namun menerusi komen yang mereka sertakan, terlihat ramai yang terkesan dengan kontroversi berkenaan kerana membawa nama Malaysia.

Mereka juga khuatir akan ada ramai lagi pelajar yang akan menerima nasib yang sama hanya disebabkan kontroversi tersebut.

Setakat ini,  #jannanickisgoingtopartyjail masih lagitrending dan puluhan ribu ciapan dibuat menggunakan hashtag tersebut.

Perkara ini bermula disebabkan ada individu yang memuat naik kembali satu rakaman mendakwa pelakon Melastik Cinta itu mempersendkan kematian seorang anggota kumpulan SHinee pada tahun 2018.

Selepas itu, satu tangkapan skrin menunjukkan Janna menyindir girlband Blackpink ketika mempromosikan drama arahannya bertajuk Delen.

 

Sumber: syasyasyasya05, Twitter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://apaceritatv.com.my/2021/02/22/krana-janna/

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "kerana isu Janna Nick, Ini Yang Terjadi Kepada Segelintir Pelajar Malaysia Di Korea..Tak Sangka!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*