Disebabkan Menyokong Vaks!n, Ini Gelaran Yang PU Rahmat Dapat Buat Ramai Tak Sangka

Di pertengahan kemunculan w4bak berbah4ya, COV1D-19, ada yang cuba mengetengahkan ini adalah agenda yahvdi untuk mengawal pergerakan umat Islam seluruh dunia.

Lebih mengejvtkan lagi apabila vaks1n COV1D-19 berjaya dihasilkan, timbul kefahaman kumpulan anti-vaks1n  yang mengatakan dalam vaks1n terdapat mikroc1p dari yahvdi untuk masukkan ke dalam badan umat Islam.

Image

Image

Jadi, sudah menjadi tanggungjawab para ilmuan dan ahli perubatan menyebarkan penjelasan yang disertakan fakta bagi membuktikan apakah ura-ura ini benar.

Tanpa jemu, ramai para perubatan dan ahli ulama mula menjelaskan kepada orang ramai menerusi laman media sosial bahawa vaks1n COV1D-19 tidak ada kena-mengena dengan apa-apa agenda.

Namun, apa yang mengejutkan apabila salah seorang pendakwah selebriti, Rahmat Ikhsan digelar Ustaz Dajj4l kerana pendiriannya menyokong sunt1kan vaks1n.

No photo description available.

Tidak cukup dengan itu, terdapat segelintir pengikutnya di media sosial mula menunjukkan pr0tes dengan mengambil tindakan untuk tidak menjadi pengikutnya lagi di mana-mana platform.

Tapi tindakan warganet itu sedikit pun tidak mengugat pendiriannya untuk kekal menyebarkan perkara yang benar kerana menurutnya sejak usia 12 tahun lagi, dirinya diajar untuk berdakwah untuk Allah bukan kesukaan manusia.

No photo description available.

Image

Dalam masa yang sama, PU Rahmat turut membuat perkongsian tentang tujuh sebab mengapa vaks1n bukan agenda Dajj4l menerusi laman YouTube.

Jom kita dengarkan penerangan beliau.

Harap selepas mendengarkan penjelasan PU Rahmat, para anti-vaks1n mula berfikir dan buka minda untuk memikirkan mana yang betul dan mana yang tidak.

Sumber: twitter

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: KOOLFM

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Disebabkan Menyokong Vaks!n, Ini Gelaran Yang PU Rahmat Dapat Buat Ramai Tak Sangka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*