Sajat Belum Ditemui, Sekali Alicia Amin Beri Kata2 Ped4s

Terdahulu, usahawan kosmetik terkenal iaitu Muhammad Sajjat atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat telah didkwa mencetvskan prov0kasi dengan berniat ingin keluar dari agama Islam. Kenyataan itu dipercayai dinyatakan sendiri olehnya dengan berkongsikan sebuah video di media sosial.

Terbaru, model terkenal iaitu Alicia Amin berkongsikan ‘quote’ dari pengguna Twitter yang lain mengenai isu Nur Sajat dikec4m ramai susulan kenyataannya itu.

Alicia Amin berkongsikan satu ‘quote’ petikan dari pengguna Twitter dan dimuat naik melalui IG Story. Secara umumnya, petikan status berkenaan dipercayai bercakap mengenai kec4man netizen terhadap usahawan kosmetik tersebut. Malah, sehinggakan netizen didkwa berniat untuk ‘membnvh’ Sajat. Pengguna Twitter tersebut turut mempersoalkan mengenai ketenteraman yang dipraktiskan dalam agama.

Susulan itu, Alicia Amin menerima satu mesej dari pengikutnya yang dipercayai menerangkan mengenai hukman bnvh terhadap individu yang murt4d. Model terkenal itu did4kwa tidak bersetuju dengan pendapat berkenaan sehingga melibatkan hkvman bnvh terhadap mana-mana individu. Di samping itu, Alicia turut bersuara untuk melindungi Sajat dan dilihat cuba menyokong usahawan tersebut dengan disertakan #protectsajat dan #sajatdeservesbetter.

Bukan itu saja, Alicia dilihat berteg4s dengan sokongannya terhadap Nur Sajat dan menyokong hak kemanusiaan dalam setiap agama. Dia turut tidak bersetuju sekiranya dilaksana hukvman bunvh atau anc4man terhadap seseorang demi mengikut serta mangamalkan agama.

 

Sumber: Alicia Amin

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber :https://ohbulan.com/alicia-amin-pertahan-sajat

 

Apa komen anda?

Be the first to comment on "Sajat Belum Ditemui, Sekali Alicia Amin Beri Kata2 Ped4s"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*